Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χρήση μάσκας: Έρχονται νέα αυστηρά μέτρα

Κοινοποίηση

Χρήση μάσκας: Έρχονται νέα αυστηρά μέτρα



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που έρχονται με τα νέα μέτρα, που εισηγούνται οι αρμόδιοι επιστήμονες στην κυβέρνηση για τον κορονοϊό μετά τα νέα κρούσματα. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σήμερα πραγματοποιήθηκε νέα συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής, που έχει συσταθεί για τον κορονοϊό και αποφασίστηκε η υγειονομική επιτροπή να εισηγηθεί τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, ενώ ταυτόχρονα να εισηγηθεί τη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός.



Ουσιαστικά η επιτροπή εισηγείται η μάσκα να γίνει υποχρεωτική και στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους, καθώς και στα γραφεία εταιρειών, ενώ για τους εξωτερικούς χώρους υπάρχει η πρόταση να εφαρμοστεί όπου συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος, όπως για παράδειγμα τα μπαρ.

Από το πρωί το iEidiseis.gr μετέδιδε ότι, οι καθηγητές που παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη της πανδημίας καθώς και τα δεδομένα στο εξωτερικό συζητούν και προτείνουν:

-Γενικευμένη και αυστηρή επιτήρηση χρήσης μάσκας.

-Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους δημόσιους και μη. Κλειστούς και ανοιχτούς.

-Χρήση μάσκας ακόμη και μέσα στους χώρους εργασίας.

-Χρήση μάσκας στις εκκλησίες, κάτι που ήδη δέχεται ο κ. Ιερώνυμος.

-Να δοθεί επίσημα και εκ νέου το «πράσινο φως» για εντατική τηλε-εργασία, ενδεχομένως και με νέα οικονομικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις.





-Πλαφόν εισόδου σε καταστήματα, μπαρ, καφέ και μπιτς μπαρ ώστε να αποφευχθούν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

-Κλείσιμο καταστημάτων όπου διεξάγονται μεγάλα πάρτι και υπάρχουν φαινόμενα έντονης πολυκοσμίας. Αυτό θα αφορά φυσικά και τα νησιά.

-Μη χρήση κλιματιστικών σε καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες όταν δεν μπορεί ο χώρος να αεριστεί επαρκώς.

Έντονος προβληματισμός υπάρχει επίσης για τα ΜΜΜ.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα