Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Google αλλάζει τον τρόπο ενημέρωσης των Android

Κοινοποίηση

Η Google ανακοίνωσε επισήμως ότι στην επόμενη μεγάλη έκδοση του λειτουργικού συστήματος του Android, το σύστημα A/B θα είναι ο μόνος υποστηριζόμενος μηχανισμός ενημέρωσης του Android.

Κάτι τέτοιο βάζει τέλος στη διαφοροποίηση που υφίσταντο μεταξύ των Android συσκευών και πως αυτές διαχειρίζονταν τα OTA Updates. Επιπλέον, εταιρείες όπως η Samsung, δεν θα έχουν παρά να ακολουθήσουν το νέο μοντέλο.

Με απλά λόγια ο τρόπος λειτουργίας είναι ο εξής: Όταν ένα update εγκαθίσταται, η συσκευή ενημερώνει τα αρχεία στο slot B (B partition) ενώ αφήνει τη συσκευή να λειτουργεί από το slot a (partition A). Το μη ενεργό slot B μπορεί να ενημερωθεί στην επόμενη έκδοση του Android μέχρι ο χρήστης να επανεκκινήσει τη συσκευή και η συσκευή μόλις γίνει το reboot μεταβαίνει στο slot B με την καινούργια έκδοση.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα; Η διαδικασία της ενημέρωσης γίνεται εξολοκλήρου στο background χωρίς να διακόπτεται η εργασία σου.

Επιπλέον, το reboot δεν θα απαιτήσει πολύ χρόνο, πέρα του σύνηθες.

Μάλιστα, τα A/B partitions στο Android σε σώζουν στην περίπτωση που μια ενημέρωση αποτύχει να εγκατασταθεί.

Σε αυτή την περίπτωση μόνο το μη ενεργό partition θα επηρεαστεί με αποτέλεσμα να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τη συσκευή σου κανονικά.

Techmaniacs

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα