Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Ξάνθη όπως δεν την έχετε ξαναδεί – Μαγικές φωτογραφίες

Κοινοποίηση

Η Ξάνθη όπως δεν την έχετε ξαναδεί – Μαγικές φωτογραφίες

Εάν ζεις, έχεις ταξιδέψει, έχεις σπουδάσει ή απλά έτυχε να έχεις γνωστούς στην Ξάνθη θα γνωρίζεις από πρώτο χέρι πως πρόκειται για μια περιοχή απαράμιλλου φυσικού κάλλους, που πραγματικά εντυπωσιάζει.

Παρθένα δάση, τεράστια παραθαλάσσια ακτογραμμή, γραφικοί ορεινοί οικισμοί, αρχαία, εντυπωσιακοί μαίανδροι του ποταμού Νέστου, ο καταρράκτης του Λειβαδίτη, το Πόρτο Λάγος, είναι μόλις μερικοί από τους φυσικούς θησαυρούς της Ξάνθης που επί σειρά ετών αποτελούν πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες – αν και αρκετά εξ’ αυτών παραμένουν αναξιοποίητα ή υποβαθμισμένα.





Ωστόσο υπάρχει και μια άλλη Ξάνθη. Μια διαφορετική εκδοχή που εντοπίζουν σε καθημερινή βάση οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτυπώνουν με τις φωτογραφικές τους μηχανές και δημοσιεύουν στα social media.

Ονειρικά ηλιοβασιλέματα, τοπία βγαλμένα από διαφημιστικά καρτ ποστάλ, άγνωστες γωνιές της πόλης, γραφικά κτίρια, χαρούμενοι άνθρωποι, πολύχρωμοι σχηματισμοί στον ουρανό της πόλης, περιπλανήσεις στα βουνά, απότομες εναλλαγές του καιρού. Θεματικές που απασχολούν τους χρήστες των social media, επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους, που σπεύδουν να αποθανατίσουν τη μαγεία της στιγμής και να τη μοιραστούν με άλλους.

Η Ξάνθη που αποτυπώνουν εντυπωσιάζει, μαγεύει και σε προσκαλεί να την επισκεφθείς. Να βγεις μια βόλτα στα βουνά, να περιπλανηθείς στα γραφικά χωριά της ορεινής ζώνης, να διαβάσεις το βιβλίο σου δίπλα στο κύμα, να βρέξεις τα πόδια σου στον Νέστο.

Η Ξάνθη είναι γεμάτη όμορφες στιγμές που σε περιμένουν να τις ζήσεις.

Ξάνθη – Info 

Η Ξάνθη είναι πόλη της Θράκης στη Βόρεια Ελλάδα. Αποτελεί την πρωτεύουσα της ομώνυμης Περιφερειακής Ενότητας και την έδρα του ομώνυμου Δήμου. Υπάγεται διοικητικά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 56.122 μόνιμους κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011. Βρίσκεται κτισμένη στις παρυφές του Αχλαδόβουνου και τη διαρρέει ο ποταμός Κόσυνθος. Ο πολιούχος της Ξάνθης είναι ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και η ημέρα της Αποτομής της Τίμιας Κεφαλής του στις 29 Αυγούστου, είναι αργία για την πόλη. 






Δείτε μαγικές φωτογραφίες της Ξάνθης από το Instagram 


ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα