Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιερώνυμος για Αγία Σοφία: Όλα αυτά είναι παιχνίδια στα χέρια του Ερντογάν

Κοινοποίηση

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για Αγία Σοφία: “Θέλω να πω ότι αυτά είναι παιχνίδια στα χέρια του Ερντογάν για να πετύχει τους σκοπούς του” τόνισε μεταξύ άλλων ο αρχιεπίσκοπος.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σχολίασε από την Λαμία ότι η απόφαση περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί  είναι παιχνίδια στα χέρια του Ερντογάν. «Εγώ θέλω να πω ότι αυτά είναι παιχνίδια στα χέρια του Ερντογάν για να πετύχει τους σκοπούς του. Πιστεύω, όμως ότι ο πολιτισμένος κόσμος θα τα καταδικάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Παράλληλα, οαρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρακολούθησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και μετά το πέρας του συλλείτουργου τελέστηκε υπό του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, το ετήσιο ιερό μνημόσυνο στον μακαριστό Μητροπολίτη Νικόλαο. svg%3E

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Προσβολή και ύβρις και η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί για ολόκληρη την ανθρωπότητα

Yπενθυμίζεται πως μόλις έγινε γνωστή η εν λόγω απόφαση για την Αγία Σοφία, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τοποθετήθηκε για το γεγονός. Συγκεκριμένα είχε δήλωσει μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Η εργαλειοποίηση της θρησκείας για την επιδίωξη κομματικών, γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών σκοπιμοτήτων χαρακτηρίζει αυτόν που την επιχειρεί. Η προσβολή και η ύβρις δεν αφορούν μόνο στην Ορθοδοξία και στη Χριστιανοσύνη γενικότερα, αλλά και σε όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Είναι σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν», κατέληγε στην ανακοίνωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Παράλληλα αξίζει να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη χθεσινή ημέρα βρέθηκε στην Αγιά Σοφιά και επιθεώρησε τις εργασίες και τις προετοιμασίες για την πρώτη προσευχή που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιουλίου, στην οποία θα παρευρεθούν περίπου 1000 με 1.500 προσκεκλημμένοι.

Ο Τούρκος Πρόεδρος  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήρτησε φωτογραφίες στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να σπεύδουν να σχολίαζαν ότι ο “σουλτάνος” έκανε… χαμό στα social media με την συγκεκριμένη ανάρτηση του. Τέλος, θυμίζουμε ότι ο Ερντογάν μπήκε στην Αγιά Σοφιά φορώντας μάσκα, και συνοδευόμενος από τον υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ νουρί Ερσόι, και τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα