Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καταδικάζουν τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί οι υπάλληλοι της ΠΕ Ξάνθης

Κοινοποίηση



Την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Π.Ε. Ξάνθης. 

Σχετικά αναφέρει τα εξής:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, εκφράζοντας την άποψη της συντριπτικής πλειονότητας των μελών του, καταδικάζει απόλυτα και με τον εντονότερο τρόπο την πολιτισμική βεβήλωση ενός εκ των σημαντικότερων μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, του Ιερού Ορθόδοξου Ναού της Αγίας του Θεού Σοφίας Κωνσταντινούπολης


Μόνο θλίψη και αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει η στοχοποίηση αυτού του συμβόλου των απανταχού Ορθοδόξων και όχι μόνο χριστιανών ανά την υφήλιο από τον τουρκικό αναθεωρητισμό, για λόγους που η ανάλυσή τους ξεφεύγει από τα όρια της παρούσας ανακοίνωσης. 


Με αφορμή λοιπόν την καταδικαστέα και οπισθοδρομική αυτή ενέργεια της Τουρκικής Κυβέρνησης, νιώθουμε χρέος μας σαν Σωματείο Εργαζομένων Π.Ε. Ξάνθης, να επιστήσουμε την προσοχή, όχι μόνο στα μέλη αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας, για την επίθεση που δέχεται ο ελληνισμός στο σύνολό του. 


Η κρίσιμη παρούσα χρονική περίοδος που διανύουμε ας αποτελέσει αφορμή για λαϊκή επαγρύπνηση και εφαλτήριο τόνωσης της εθνικής συνείδησης που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα