Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Αισιοδοξία για την κατακόρυφη μείωση των κρουσμάτων στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Κορονοϊός: Αισιοδοξία για την κατακόρυφη μείωση των κρουσμάτων στην Ξάνθη


Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται μηδενικά κρούσματα ή 1-2 στην ευρύτερη περιοχή της ΞάνθηςΑνησυχία για το μπαϊράμ που έρχεται – Συστάσεις από τη Μουφτεία Ξάνθης

Αισιοδοξία γεννά η κατακόρυφη μείωση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ξάνθη. Παρά το γεγονός ότι από την έναρξη της πανδημίας η ΠΕ Ξάνθης φιγουράρει σχεδόν καθημερινά στην αναφορά του ΕΟΔΥ με την επιδημιολογική παρατήρηση του κορονοϊού, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αισθητή πτώση.

Τόσο τη Δευτέρα όσο και την Κυριακή στην Ξάνθη δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα κορονοϊού, ενώ το Σάββατο μόλις ένα. Την Παρασκευή εντοπίστηκαν δύο κρούσματα στην ΠΕ Ξάνθης ενώ την Πέμπτη πάλι κανένα. Την Τρίτη και Τετάρτη ανακοινώθηκαν συνολικά τρία νέα κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή.

Η εικόνα αυτή της εξάπλωσης του κορονοϊού στην περιοχή γεννά ιδιαίτερη αισιοδοξία, αν συγκριθεί με το πρόσφατο παρελθόν και τα σχεδόν δεκάδες καθημερινά κρούσματα που καταγράφονταν πριν από μερικές εβδομάδες στην ΠΕ Ξάνθης.

Ανησυχία για το μπαϊράμ

Στο επίκεντρο το κορονοϊού έχουν μπει οι περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης καθώς οι ειδικοί φοβούνται νέα έκρηξη κρουσμάτων.

Ο προβληματισμός και η αγωνία εστιάζεται στο γεγονός ότι το επερχόμενο κουρμπάν μπαϊράμ (γιορτή των θυσιών) θα γιορταστεί το τριήμερο 31 Ιουλίου και 1-2 Αυγούστου και προβλέπει προσευχές σε τζαμιά αλλά και πολλά οικογενειακά τραπέζια.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στις 24 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του ραμαζάν μπαϊράμ, με αποτέλεσμα τον επόμενο μήνα τα κρούσματα κορoνοϊού να καταγράψουν μεγάλη αύξηση στην περιοχή της Θράκης.

Οι Αρχές ανησυχούν για το ενδεχόμενο μη τήρησης των σχετικών συστάσεων, εξέλιξη που εγκυμονεί κινδύνους και πολύ πιθανό να οδηγήσει σε νέα έξαρση του ιού στην περιοχή.

Μουφτεία Ξάνθης: Παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα

Για τη συνέχιση των περιοριστικών μέτρων στα τζαμιά της περιοχής ενημερώνει η Μουφτεία Ξάνθης, ενόψει του εορτασμού για το κουρμπάν μπαϊράμ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Αγαπητοί πιστοί μουσουλμάνοι της Ξάνθης, ευχόμαστε από βάθους καρδιάς το Κουρμπάν Μπαϊράμ που έρχεται να μας βρει όλους πάνω απ’  όλα υγιείς και  κοντά με τις αγαπημένες οικογένειες μας. Η προσπάθεια που κάναμε την προηγούμενη φορά δεν πρέπει να πάει χαμένη. Σας καλούμε με αγάπη να τηρήσετε από μόνοι σας με προσοχή τα μέτρα γιατί δυστυχώς ο ιός είναι ακόμη εδώ. Για να δοξάζουμε τον Θεό πρέπει πάνω απ’ όλα να έχουμε την υγεία μας. Ευχόμαστε υγεία, αγάπη ειρήνη σε όλους και κυρίως προσοχή!

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα