Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από σήμερα

Κοινοποίηση

Υποχρεωτική θα είναι από σήμερα η χρήση προστατευτικής μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους, όπως ανακοινώθηκε επίσημα την Τρίτη, έπειτα από την αύξηση που καταγράφηκε στα εγχώρια κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατόπιν σχετικής εισήγησης των ειδικών, αποφασίστηκε η γενική χρήση μάσκας σε καταστήματα λιανικής και τροφίμων, υπηρεσίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Η μάσκα εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική στα ΜΜΜ, μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, σε ταξί και σε επαγγελματικής χρήσης οχήματα για οδηγό και επιβάτες, στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές, στα ασανσέρ, τα νοσοκομεία και τα ιατρικά κέντρα.

Στον επίσημο λογαριασμό της κυβέρνησης στο twitter δημοσιεύτηκε σχετικός πίνακας όπου αναφέρεται αναλυτικά το πού θα είναι από σήμερα υποχρεωτική η χρήση μάσκας και πού θα υπάρχει η σύσταση για τη χρήση της.




Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, μέχρι τις 26 Ιουλίου τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας είναι 4.193 ενώ τα ενεργά ανέρχονται σε 429.

Χαρδαλιάς: Στόχος να παραμείνει η Ελλάδα μία ασφαλής χώρα

“Θα χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε με τη χρήση μάσκας” είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση, ενώ ανέφερε ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας ανέρχεται στα 150 ευρώ.

“Η αύξηση εγχώριων κρουσμάτων δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό, ούτε εφησυχασμό», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς προσθέτοντας ότι «ο ιός είναι ακόμα εδώ”, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται να τηρούμε πιστά τους κανόνες υγιεινής και να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.





Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο υφυπουργός μέχρι τις 26 Ιουλίου τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα είναι 4.193 ενώ τα ενεργά ανέρχονται σε 429. Παράλληλα, από 1η Ιουλίου έως 26 Ιουλίου ο αριθμός εισερχομένων ατόμων στη χώρα ανέρχεται σε 1.294.798 άτομα ενώ έχουν διεξαχθεί συνολικά από 1η Ιουλίου έως 26 Ιουλίου ανά πύλη εισόδου στη χώρα 171.138 έλεγχοι (τεστ COVID-19). Συνολικά ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των εισερχομένων στη χώρα ανέρχεται από 1η Ιουλίου έως 26 Ιουλίου σε 344. Ειδικά για τα εισαγόμενα κρούσματα είπε ότι οι χώρες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις είναι αυτές των Βαλκανίων.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα για κατοίκους και επισκέπτες.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα