Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Μάχη με τις φλόγες στις Σάπες Ροδόπης – Κοντά σε σπίτια η φωτιά

Κοινοποίηση


Συνέχιζε να καίει μέχρι αργά η φωτιά στις Σάπες Ροδόπης

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή – Ενισχυμένες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούσαν για την κατάσβεση P
 Σε εξέλιξη παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης η φωτιά στην περιοχή των Σαπών Ροδόπης, με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς, ενώ λόγω της έλευσης της νύχτας σταμάτησε η συνδρομή από αέρος. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το τμήμα τύπου του αρχηγείου του πυροσβεστικού σώματος στην Αθήνα, νωρίτερα ολοκληρώθηκε, χωρίς κανένα πρόβλημα, η εκκένωση του οικισμού παλιννοστούντων Ποντίων, την οποία εισηγήθηκε ο διοικητής της πυροσβεστικής διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επικεφαλής της επιχείρησης, Κώστας Δαδούδης, καθώς η φωτιά προσέγγισε επικίνδυνα τα πρώτα σπίτια του οικισμού, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει επεκταθεί σε κατοικίες. 
Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν μέτριοι προς ισχυροί και σε συνδυασμό με την ένταση της φωτιάς δυσχέραναν το έργο της κατάσβεσης. 

Σημειώνεται πως για την κατάσβεση επιχειρούσαν 61 πυροσβέστες με 22 οχήματα, από το σύνολο της ΠΑΜΘ, τρεις ομάδες πεζοπόρου καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έγκαιρα αντιληπτή η φωτιά 

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος μιλώντας νωρίτερα στο Newsbomb.gr υποστήριξε πως η φωτιά ευτυχώς έγινε έγκαιρα αντιληπτή. «Κινήθηκε άμεσα όλος ο μηχανισμός και της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και του Δήμου», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με την εκκένωση του οικισμού Παλιννοστούντων Ποντίων ανέφερε πως ο κόσμος οδηγήθηκε σε ασφαλή μέρη ενώ γίνεται προσπάθεια να προστατευθούν τα σπίτια από τις φλόγες.
Πρόσθεσε δε ότι «στην περιοχή υπάρχουν πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς».

ΠΗΓΗ: xronos.gr / newsbomb.gr / ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα