Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μάκης Τζάτζος: «Αξέχαστα τα ματς κόντρα στους “αιώνιους”» (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση

Μάκης Τζάτζος: «Αξέχαστα τα ματς κόντρα στους "αιώνιους"» (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μάκης Τζάτζος εμφανίστηκε πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου στις 17 Σεπτεμβρίου του 1989, στον πρώτο αγώνα που έδωσε η Ξάνθη σε επίπεδο Α’ Εθνικής, με αντίπαλο τη Λάρισα στο θρυλικό Αλκαζάρ.

Συμπορεύτηκε με την ομάδα της Ξάνθης μέχρι και τη σεζόν 1994-95. Ήταν βασικό στέλεχός της, καθώς σε καμία αγωνιστική περίοδο δεν έγραψε κάτω από 20 συμμετοχές.

Αντιθέτως, τις 5 από τις 6 σεζόν, που έμεινε σερί, οι συμμετοχές του ήταν πάνω από 26, έως και 34 (1991-’92). Συνολικά, μέτρησε 170 εμφανίσεις με τον ΑΟΞ αυτό το διάστημα και 17 γκολ.

Το καλοκαίρι του 1995 μεταπήδησε στον Άρη. Στους «κίτρινους» έμεινε 1,5 αγωνιστική περίοδο: 1995-96 και μέχρι τα μισά της επόμενης, 1996-97. Οι παρουσίες του στον Άρη ήταν συνολικά 29 στο πρωτάθλημα και σκόραρε 1 γκολ.

Το άλλο μισό της σεζόν 1996-97 επέστρεψε στην Ξάνθη, με την οποία έγραψε άλλες 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.

Στην πρώτη κατηγορία συνολικά κατέγραψε 209 παρουσίες και σκόραρε 18 γκολ.

Ως παίκτης χαρακτηριζόταν από υψηλή τεχνική κατάρτιση και άφησε το δικό του σημάδι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ανταποκρινόμενος στην πρόκληση του novasports.gr να ανακαλέσει στη μνήμη του τις στιγμές του στα γήπεδα που δεν θα ξεχάσει ποτέ, απάντησε ότι το καλύτερο γκολ που σημείωσε είναι στο παιχνίδι Ξάνθη-Κόρινθος 2-0, στις 7/3/1993, στο 68ο λεπτό.

Το καλύτερο παιχνίδι που έκανε είναι αυτό μεταξύ Ξάνθης-Ολυμπιακού (5-2), στις 14/121991, στο οποίο ο ίδιος έβαλε ένα γκολ, στο 33ο λεπτό.

Η καλύτερη στιγμή του είναι το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός 1-1, στις 14/10/1995, στο οποίο βίωσε με τον καλύτερο τρόπο την ατμόσφαιρα ενός πολύ μεγάλου ντέρμπι.

Ο Μάκης Τζάτζος συνέχισε την καριέρα του στην Αναγέννηση Καρδίτσας, στη Β’ Εθνική, και κατέληξε στο Λεωνίδιο, όπου κρέμασε τα παπούτσια του το 2001, στη Γ’ Εθνική.

Novasports Challenge!

Μια πρόκληση με άρωμα Novasports και πρωταγωνιστές αστέρια που τίμησαν το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Ποιες θεωρεί τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα του ο Τζιμπρίλ Σισέ; Ποιο είναι το καλύτερο γκολ που πέτυχε στην Ελλάδα ο Ίσμαελ Μπλάνκο; Ποιο παιχνίδι έχει μείνει αξέχαστο στον Αντώνη Νικοπολίδη; Αυτές και άλλες πολλές απαντήσεις έρχονται από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές στη νέα… πρόκληση της δημοσιογραφικής ομάδας των καναλιών Novasports! Από τη Δευτέρα 18 Μαΐου όλοι οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ειδική ενότητα των videos, Novasports Challenge, στο Novasports.gr στα social media του Novasports και φυσικά στο Novasports24HD.

Οι δημοσιογράφοι των καναλιών Novasports απεύθυναν τρεις κοινές ερωτήσεις και έδωσαν τη δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές να θυμηθούν και να ξεχωρίσουν το κορυφαίο παιχνίδι, το καλύτερο γκολ και τη μεγαλύτερη επιτυχία που έζησαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο Novasports Challenge έδωσαν απαντήσεις περισσότερα από 40 αστέρια που τίμησαν με την παρουσία τους το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

NOVASPORTS | ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ VIDEOS , LIVE STREAMING

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα