Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μειωμένα ενοίκια κατά 40% έως τα τέλη του 2020 ζητά η ΠΟΒΑΚΩ

Κοινοποίηση

Την επέκταση της μείωσης των μισθωμάτων κατά 40% και για τις επιχειρήσεις του κλάδου της αργυροχρυσοχοΐας, με ισχύ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρήστο Σταϊκούρα και Άδωνι Γεωργιάδη, αντίστοιχα.

Η ΠΟΒΑΚΩ στην επιστολή αναπτύσσει το σκεπτικό της για την πρόταση της που αποτελεί, όπως σημειώνει «μια προσπάθεια να επιμεριστούν οι απώλειες λόγω της πανδημίας και της ύφεσης που έχει δημιουργηθεί.

Με δεδομένη τη συρρίκνωση των εσόδων των επιχειρήσεων ζητούμε τη μείωση των μισθωμάτων των επιχειρήσεων του κλάδου της αργυροχρυσοχοΐας κατά 40% μέχρι το τέλος του 2020».

«Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε τη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τον βασικότερο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη αρχίζουν να εμφανίζονται ξενοίκιαστα καταστήματα στους πιο εμπορικούς δρόμους Θεσσαλονίκης και Αθηνών, δίνοντας τον τόνο για το τι πρόκειται να επακολουθήσει αν δεν ληφθούν γενναία μέτρα.

Την ίδια ώρα οι ελεύσεις τουριστών στη χώρα μας γίνονται με το σταγονόμετρο, γεγονός που δημιουργεί ένα σημαντικό κενό στην καταναλωτική κίνηση, στην οποία στηρίζονται κυρίως τα καταστήματα του κλάδου στα νησιά, αλλά και στα αστικά κέντρα» αναφέρεται στην επιστολή.





Σύμφωνα με την ΠΟΒΑΚΩ η επέκταση του εν λόγω μέτρου έως το τέλος του 2020 στοχεύει στη:

1. Μείωση των λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων κατά το κρίσιμο διάστημα που ακολουθεί και έως το τέλος του έτους.
2. Αποφυγή νέων λουκέτων και διατήρηση των θέσεων εργασίας.
3. Διαφύλαξη της κτηματαγοράς από δημιουργία χιλιάδων αδιάθετων εμπορικών ακίνητων, όπως
συνέβη εξαιτίας της δεκαετούς κρίσης, που βύθισε την οικονομία σε παρατεταμένη ύφεση.
4. Αποφυγή εντάσεων μεταξύ ιδιοκτητών καταστημάτων και επιχειρηματιών.

«Σεβόμενοι την αγωνία των συναδέλφων που καλούνται να αντιμετωπίσουν μία νέα, πρωτοφανή κρίση, η ΠΟΒΑΚΩ δίνει τη μάχη με κάθε νόμιμο μέσο για την επιβίωση τους και παράλληλα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας καθώς και την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας» καταλήγει η επιστολή της Ομοσπονδίας.

thestival.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα