Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μήνυμα – απάτη για επιστράτευση λαμβάνουν πολίτες και στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Μηνύματα με τα οποία τους καλούν να παρουσιαστούν στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα ενόψει… επιστράτευσης, λαμβάνουν και κάτοικοι στην Ξάνθη.

Πρόκειται φυσικά για μήνυμα – απάτη, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα μιας και καμία επιστράτευση δεν έχει κηρυχθεί. Αφορμή στάθηκε η ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα αλλά και κάποια fake news περί επιστράτευσης που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

Το εν λόγω μήνυμα λαμβάνουν δεκάδες πολίτες ανά την Ελλάδα και από την πλευρά της η Αστυνομία εφιστά την προσοχή όσων το λαμβάνουν. Το μήνυμα αυτό είναι καταφανώς απατηλό και παρακαλούνται οι πολίτες να το αγνοούν.

Το μήνυμα της αστυνομίας γράφει: «Προσοχή! Κυκλοφορεί καταφανώς απατηλό μήνυμα. Παρακαλούνται οι πολίτες να το αγνοούν. Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργείται έρευνα σχετικά με το παρακάτω μήνυμα (sms), που αποστέλλεται σε κινητά τηλέφωνα.

Το sms που είναι κραυγαλέα ψεύτικο και υποτίθεται ότι αποστολές είναι το υπουργείο Άμυνας και γράφει: «Παρακαλείστε να παρουσιαστείτε στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα όπου θα σας χορηγηθεί εκ νέου φύλλο πορείας με σκοπό την ένταξή σας στο στρατιωτικό επεισόδιο. ΓΕΣ».

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα