Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μύκη Ξάνθης: Δόθηκε άδεια από το υπ. Παιδείας για νέο τζαμί

Κοινοποίηση

Άδεια ανέγερσης χώρου λατρείας (τέμενος) 139,01 τ.μ χορηγήθηκε στο Δήμο Μύκης Ξάνθης, με απόφαση του γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή.

Η άδεια δόθηκε στη Βακουφική Επιτροπή Ζουμπουλίου, θα ανεγερθεί επί οικοπέδου στον οικισμό Ζουμπούλι της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, με δυνατότητα εξυπηρέτησης/συγκέντρωσης διακοσίων δέκα τεσσάρων (214) ατόμων, ύστερα από αίτηση που κατέθεσε ο  νόμιμος εκπρόσωπος της βακουφικής επιτροπής.





Κύκλοι του υπουργείου διευκρίνιζαν ότι, η άδεια ανέγερσης του νέου τζαμιού στο δήμο Μύκης, χορηγείται στο στάδιο προ της κατασκευής και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ούτε επιτρέπει τη λειτουργία του χώρου λατρείας.

Πρόκειται ουσιαστικά για την αδειοδότηση εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας της ανοικοδόμησης του κτιρίου για τον σκοπό που δηλώνεται και δεν δεσμεύει την αρμόδια υπηρεσία για έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας, εάν δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις ή το σχετικό δικαίωμα ασκείται καταχρηστικά.

Σε δεύτερο στάδιο θα χορηγηθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του τεμένους, που αφορά πλέον στη λειτουργική δυνατότητα του κτιρίου να εξυπηρετήσει το σκοπό για τον οποίο ανεγέρθηκε.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα