Να επισκεφθεί την Ξάνθη ο Μητσοτάκης προτείνει το ΕΒΕΞ


Με επιστολή του ο Πρόεδρος του ΕΒΕΞ ζητά από τον Πρωθυπουργό να έρθει στην Ξάνθη και να δώσει μήνυμα αισιοδοξίας για την περιοχή. 

Να επισκεφθεί την Ξάνθη καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος του ΕΒΕΞ, Στέλιος Μωραΐτης, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την περιοχή με την παρουσία του στην πόλη.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΞ επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων με ειδικά μέτρα, λόγω του κορονοϊού και των επιπτώσεων του lock-down στην περιοχή.

Αναλυτικά η επιστολή: 

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ

Εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου του νομού μας και των εργαζομένων, σας ευχαριστούμε θερμά για τη λύση που δώσατε επιτέλους για την επιδότηση εργασίας του 12%. 

Αποκαταστήσατε το κύρος, τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία του Κράτους προς το επιχειρείν της περιοχής μας. Ένα πρόβλημα που δυστυχώς από το 2010 με τρεις Πρωθυπουργούς λίμναζε και ήταν «στάσιμο» με συνέπεια να κοστίσει στον τόπο μας και στην Περιφέρεια ΑΜΘ χιλιάδες θέσεις εργασίας και εκατοντάδες επιχειρήσεις που δεν μπόρεσαν δυστυχώς να αντέξουν το δεκαετές μνημόνιο και την πανδημία του COVID-19. Η πράξη αυτή δίνει ένα μεγάλο μήνυμα τους ανθρώπους της περιοχής μας ότι δεν μόνοι, είστε δίπλα μας εσείς και η Κυβέρνησή σας. 

Είμαστε πλέον αισιόδοξοι ότι θα δώσετε το πράσινο φως στους αρμόδιους Υπουργούς προκειμένου να ικανοποιήσουν τα 22 αιτήματα που με ομόφωνα ψήφισμα οι Αρχές και οι Φορείς της Ξάνθης στις 22/6/2020 αποφάσισαν σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ξάνθης. Το ψήφισμα το παραδώσαμε ιδιοχείρως στις 15/7/2020 στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη. 

Κύριε Πρωθυπουργέ

Τα αιτήματά μας είναι και δίκαια και εφικτά να πραγματοποιηθούν προκειμένου να δώσετε ανάσα και οξυγόνο στην οικονομική καταστροφή που έχει υποστεί ο νομός μας λόγω του COVID-19.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το Επιμελητήριο Ξάνθης το δυνατόν γρηγορότερα προκειμένου να δώσετε ένα θετικό μήνυμα αισιοδοξίας με την παρουσία σας όχι μόνο στους πολίτες της περιοχής μας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να φύγει το βαρύ κλίμα απαισιοδοξίας και φόβου για την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης
Στυλιανός Μωραΐτης 
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال