Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέα κρούσματα, φέρνουν νέα μέτρα – Τώρα ξεκινά το σαφάρι ελέγχων

Κοινοποίηση

Έντονη παραμένει η ανησυχία των λοιμωξιολόγων για την αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα. Αν εισηγηθούν νέα μέτρα αυτά θα παρθούν λέει τώρα η κυβέρνηση. 

Με καθυστέρηση και εφόσον υπήρξε μεγάλη… κοιλιά στην τήρηση των ελέγχων, η κυβέρνηση ξεκινά ένα νέο σαφάρι για να εντοπιστούν οι επιχειρήσεις που παραβιάσουν τις οδηγίες, αλλά και όσοι είναι φορείς του SARS-CoV-2, στο πλαίσιο του «φρεναρίσματος» των νέων κρουσμάτων.

Ειδικότερα, οι έλεγχοι θα ενταθούν όπου υπάρχει συγχρωτισμός (κλαμπ, παραλίες, μπαρ και μπιτς μπαρ) καθώς και στα σημεία εισόδου της χώρας όπως στα αεροδρόμια και στον Προμαχώνα, ενώ τόσο η δημιουργία του νέου συντονιστικού οργάνου με σκοπό να υπάρχει από εδώ και στο εξής ένα ενιαίο πρόγραμμα ελέγχων, όσο και η επιστροφή της ενημέρωσης από τον Νίκο Χαρδαλιά κάθε Τρίτη στις 18:00 δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος και την ανησυχία που πλέον ξεχειλίζει.

ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι χθες αργά το βράδυ ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Star δήλωσε ότι εφόσον οι ειδικοί εισηγηθούν νέα μέτρα τότε η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να τα εφαρμόσει, την ώρα που ήδη από την περασμένη Τρίτη σε συνεδρίαση των μελών της Ειδικής Επιτροπής των λοιμωξιολόγων έγινε σαφές ότι πρέπει να φοράμε μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Αν και μαθηματικά οδηγούμαστε, λοιπόν, σε επιπλέον μέτρα η κατάσταση είναι ήδη ιδιαίτερα κρίσιμη.

Στην Αττική και σύμφωνα τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, από τις αρχές Ιουλίου έχουμε 69 νέα κρούσματα τα οποία κατανέμονται ως εξής:

1/7, 1
2/7, 1
4/7, 2
6/7, 1
7/7, 4
8/7, 3
9/7, 7
10/7, 7
11/7, 9
12/7, 6
13/7, 2
14/7, 8
15/7, 8
16/7, 10

Συνολικά στην χώρα και μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 16/7, έχουν καταγραφεί 3939 κρούσματα και οι θάνατοι είναι 193. Διασωληνωμένοι παραμένουν 14 άτομα, ενώ μόνο χθες είχαμε 35 νέα κρούσματα τα οποία κατανέμονται ως εξής:

δεκατρία (13) κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
δέκα (10) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δράμας,
ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας,
ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής

Από την πλευρά τους οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ο οποίος σημείωσε ότι είναι πιθανό το δεύτερο κρούσμα κορονοϊού να είναι σοβαρότερο του πρώτου.

Να τηρούμε την μάσκα στους κλειστούς χώρους

Από την πλευρά του ο Γ.Δάικος, ομότιμος καθηγητής παθολογίας λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής στο ΕΚΠΑ, ζήτησε να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα που μπορεί να είναι σωτήρια. Η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους αποτελεί το πιο δυνατό «όπλο» ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού είπε και ζήτησε ευλάβεια του μέτρου.

ieidiseis.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα