Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ντοκουμέντα για τη συμμορία πορτοφολάδων – Ανάμεσά τους και ένας Ξανθιώτης

Κοινοποίηση

Ανυποψίαστους πολίτες χτυπούσε η συμμορία πορτοφολάδων στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν τόσο καλά οργανωμένοι που μιλούσαν μεταξύ τους με κωδικούς. Ο υπερκοριός της Αστυνομίας κατέγραψε διάλογο ανάμεσα σε δύο κατηγορουμένους της ίδιας συμμορίας, τον οποίο παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Έχουν εντοπίσει το θύμα τους και ο διάλογος είναι ο εξής

Α: Αυτή με την κόκκινη τσάντα; Β: Όχι αδελφέ είναι μια με γκρι σάκο, να εκεί, τη βλέπω από εδώ. Α: Εκείνη με το τσεμπέρι; Β: Ναι,ρε, πήγαινε να δεις εάν έχει τίποτα στο πορτοφόλι. 70,80 μήπως έχει μέσα και διαβατήριο; Α: Έχει ένα μεγάλο πορτοφόλι. Β: Έλα, μήπως την κλέψουμε, γρήγορα έλα.

Αυτοί οι διάλογοι ήταν συνεχόμενοι. Στη συμμορία εμπλέκονται 59 κατηγορούμενοι. Και σύμφωνα με το Open, χρησιμοποιούσαν κωδικούς όταν μιλούσαν μεταξύ τους.

Δείτε το βίντεο του Open:

Από την Ξάνθη ο ένας από τους πορτοφολάδες που «ξάφριζαν» επιβάτες

Γεννημένος στην Ξάνθη είναι ο ένας εκ των 59 ατόμων που αποτελούν τη σπείρα που «ξάφριζε» επιβάτες.

Πρόκειται για τον: (επ.) ΕΞΙΚΗΣ (ον.) Κυριάκος του Αθανασίου και της Κλεονίκης, γεν. 12-01-1945 στην Ξάνθη.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες (59) ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που διέπρατταν συστηματικά κλοπές πορτοφολιών και τιμαλφών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, καθώς και βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο εμφαίνεται η μεθοδολογία δράσης των μελών της οργάνωσης (δράση σε ομάδες, δημιουργία τεχνητού συνωστισμού, αποτροπή κλεισίματος της θύρας, άμεση αποχώρηση από το σημείο της κλοπής κ.λπ.).

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής των μελών της οργάνωσης και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 και 210-8695537 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δείτε βίντεο από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης:

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα