Το ξαναπαγωμένο παγωτό όχι μόνο έχει αλλοιωμένη υφή, αλλά είναι και εξαιρετικά βλαβερό για την υγεία, καθώς εάν έχει προηγουμένως λιώσει πλήρως εκτός κατάψυξης, θα περιέχει πολλά βακτήρια.
Η δηλητηρίαση μάλιστα από λιωμένα παγωτά που έχουν ξαναπαγώσει είναι ιδιαίτερα συχνή, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού.
Πώς μπορείς να αναγνωρίσεις ένα τέτοιο παγωτό;
- Η υφή του θα είναι κοκκώδης.
- Θα έχει αναπτύξει κρυστάλλους πάγου.
- Θα είναι πιο σκληρό από το κανονικό παγωτό.
- Θα έχει πιο ουδέτερη γεύση.
Πηγή: olivemagazine
Tags
Υγεία