Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

“Σώσε με” – Το ψυχολογικό θρίλερ που διαδραματίζεται στη Θράκη

Κοινοποίηση



ΣΩΣΕ ΜΕ
του Δημήτρη Σίμου

Ένα εθιστικό ψυχολογικό θρίλερ στα σκοτεινά μονοπάτια της Θράκης, μια ιστορία ενοχής που θα καρφωθεί στο μυαλό σας.

Μέσα στον Ιούνιο έκανε το ντεμπούτο του στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ο πολύ επιτυχημένος συγγραφέας Δημήτρης Σίμος με το ψυχολογικό θρίλερ Σώσε με, μια ιστορία που σε αρπάζει από την πρώτη σελίδα και οδηγεί τον αναγνώστη μέσα από τα κρυφά μονοπάτια ενός χωριού, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή, σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Ο συγγραφέας μέσα από αναπάντεχες ανατροπές ξεπλέκει το κουβάρι των μυστικών μιας μητριαρχικής οικογένειας που αναζητά τη λύτρωση.

Ο  τόπος

Ο τόπος, ολόκληρη η περιοχή της Θράκης, βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας. Με φόντο το χωριό Κρυφό, ξετυλίγονται οι προβληματικές σχέσεις μιας οικογένειας και τα παιδικά τραύματα που δεν επουλώθηκαν ποτέ. Το αίσθημα της κλειστοφοβίας από την επιστροφή σε έναν τόπο που σε έχει στιγματίσει πλανάται πάνω από τους χαρακτήρες και τις δολοφονικές σχέσεις μιας μητριαρχικής οικογένειας. Η δύναμη που αποπνέει ο τόπος στο νέο βιβλίο του Δημήτρη Σίμου είναι τόσο έντονη που θα μπορούσαμε να μιλάμε για έναν ακόμα ήρωα του βιβλίου.

Η πλοκή

Με αφορμή το μνημόσυνο του πατέρα της, η Νικόλ Πομάνου, μια νεαρή καλλιτέ­χνις ξυλογλυπτικής, επισκέπτεται το χωριό της, το Κρυφό, για να συναντήσει τη μητέρα και τις δυο αδελφές της. Η μικρότερη αδερφή της δεν εμφανίζεται στο ραντεβού. Η εξαφάνι­σή της θα δοκιμάσει τους δεσμούς της οικογένειας. Για να τη σώσουν, πρέπει να αντιμετωπίσουν τα μυστικά που τόσα χρόνια έκρυβαν στο Δάσος των Μανιταριών. Την ίδια στιγμή, στον υγρότοπο του Εθνικού Πάρκου Θράκης, η αστυνόμος Λουκί­δη ανακαλύπτει το παραμορφωμένο πτώμα μιας γυναίκας…

Αναπνέει με δυσκολία.
Την κοιτώ και της υπόσχομαι πως θα φύγουμε αποκεί μέσα.
Είναι η στιγμή που η προσταγή της χώνεται μέσα στο κεφάλι μου
σαν ακοίμητος φρουρός που διατάζει, κι εγώ υπακούω.
«Σώσε με» λέει.

Ο συγγραφέας

Ο Δημήτρης Σίμος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1987. Τα Βατράχια, η πρώτη του συγγραφική δουλειά, έλαβε την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό μυθιστορήματος «Ασημένια Σελίδα», ενώ ήταν υποψήφιος για το βραβείο Νέου Λογοτέχνη από το λογοτεχνικό περιοδικό Κλεψύδρα. Δραστηριοποιείται παράλληλα ως σεναριογράφος. Τον Ιανουάριο του 2016 έγινε δεκτός στην Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας, αποτελώντας ένα από τα νεαρότερα μέλη της.

Είπαν για το βιβλίο

«Ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν το αφήνεις από τα χέρια σου, αν δεν λυτρωθείς στην τελευταία του σελίδα».
Πάνος Αμυράς, συγγραφέας-δημοσιογράφος

«Σκληρό, σύγχρονο, βασανιστικό, καθηλωτικό. Ο Δημήτρης Σίμος δημιουργεί ένα αγωνιώδες ψυχολογικό θρίλερ με συνεχείς κορυφώσεις, ανατριχιαστικές ανατροπές και μια ομιχλώδη ατμόσφαιρα που σε αποπροσανατολίζει και δεν σε αφήνει να δεις την αποκάλυψη που έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα».
Κέλλη Κρητικού, κριτικός βιβλίων-επιμελήτρια

«Αυτό το ψυχολογικό θρίλερ είναι ένας σοβαρός λόγος για να χάσεις τον ύπνο σου…»
Ευθύμιος Σαββάκης, δημοσιογράφος

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα