Σταμπουλής: "Μπασκετικό μου λιμάνι ο Λεύκιππος, ο σύλλογος εξελίσσεται οργανωτικά και υπάρχει όραμα!"


O Θοδωρής Σταμπουλής αποτελεί μια ηγετική φυσιογνωμία του Λεύκιππου Ορόσημο, έχοντας συνεισφορά σε όλες τις επιτυχίες του συλλόγου μέχρι να “έρθει” η άνοδος στη Β’ Εθνική. Ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής μίλησε για διάφορα θέματα που αφορούν την ομάδα της Ξάνθης και μεταξύ άλλων φανέρωσε την αισιοδοξία του πως μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα βήματα προόδου μελλοντικά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο lefkipposbc.gr:


Για το τι “σημαίνει” γι’ αυτόν ο Λεύκιππος, στον οποίο θα συμπληρώσει μια πενταετία την σεζόν 2020-21: “Αποτελεί «οικογένεια» και το κύριο μπασκετικό μου σπίτι, πλέον, όπου υπάρχουν φίλοι και γνωστοί, με πολλά χρόνια συνεργασίας, με κοινά «θέλω», με κοινά οράματα, με σκέψεις για το τι μπορεί να επιτευχθεί στο μπάσκετ της Ξάνθης και το πώς αυτό αργότερα μπορεί να εξελιχθεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Ο Λεύκιππος είναι το μπασκετικό μου λιμάνι!”.

Για το αν περίμενε να είναι τόσο γρήγορη η πορεία ανάπτυξης του Λεύκιππου από το 2016 (σ.σ. χρονιά κατά την οποία ιδρύθηκε ο σύλλογος) έως το 2020: “Στην αρχή, σίγουρα, δεν περιμένεις μια τόσο ραγδαία εξέλιξη αλλά βλέποντας ότι τα βήματα που γίνονται είναι σωστά και μεθοδικά -και πατώντας γερά στα πόδια και όχι με λόγια του αέρα αλλά με πράξεις- νομίζω ότι από την δεύτερη χρονιά της «ζωής» του Λεύκιππου φάνηκαν οι στόχοι της διοίκησης και κατ’ επέκταση των παικτών. Μπήκαμε σε μια άλλη οργάνωση, το επίπεδο των αθλητών ήταν υψηλότερο και την δεύτερη χρονιά ανεβήκαμε κατηγορία, κατακτώντας παράλληλα το Κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Από εκεί και πέρα, η εξέλιξη από την Γ’ Εθνική στη Β’ Εθνική ήταν επίσης ομαλή και σωστή γιατί για έναν χρόνο μείναμε στην Γ’ Εθνική, αν και ίσως μπορούσαμε να «βγούμε» κατευθείαν στη Β’ Εθνική. Ωστόσο, ήταν ένας χρόνος που μας έδωσε εμπειρίες και γνώση της κατηγορίας προκειμένου να μπορέσουμε να είμαστε πολύ πιο ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί την επόμενη σεζόν (2019-20) για να πάρουμε -έστω και υπό αυτές τις συνθήκες (σ.σ εν μέσω πανδημίας)- την άνοδο στη Β’ Εθνική”.

Για το αν η άνοδος στη Β’ Εθνική ήταν αποτέλεσμα -και- του πώς είχε “χτιστεί” η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια: “Σίγουρα παίζει ρόλο το τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια γιατί ως γνωστόν οι ομάδες εξελίσσονται «κρατώντας» έναν βασικό κορμό και διατηρώντας κάποιους παίκτες που είναι σταθεροί. Για παράδειγμα, στον Λεύκιππο, αυτή την χρονιά (2019-20) υπήρχαν ο Γιώργος Παλλάκης, ο Φώτης Νταβουλτζόπουλος και ο Φραντζέσκος Χρήστου, που ήταν ήδη τρία χρόνια στην ομάδα. Ήμουν εγώ, στην τέταρτη μου χρονιά στην ομάδα. Επίσης, ο Μιχάλης Κουμπάνης, που δεν έπαιξε φέτος, αλλά ήταν στην ομάδα μέχρι την περασμένη σεζόν, αυτή της Γ’ Εθνικής, αποτέλεσε πολύ σημαντικό κεφάλαιο τα προηγούμενα χρόνια. Υπήρχαν παιδιά, δηλαδή, που βοηθούσαν ο ένας τον άλλον και πάνω σε αυτό «χτιζόταν» η καινούρια ομάδα, που κάθε φορά «έβαζε» και έναν νέο στόχο”.

Για το οργανωτικό κομμάτι του Λεύκιππου, για το οποίο έκαναν εγκωμιαστικά σχόλια όλοι οι προπονητές που αντιμετώπισαν τον σύλλογο της Ξάνθης κατά την σεζόν 2019-20: “Θεωρώ πως κάθε χρόνο υπάρχει εξέλιξη στο οργανωτικό κομμάτι. Είτε αυτό λέγεται τρόπος λειτουργίας της διοίκησης, είτε αυτό έχει να κάνει με τα άτομα που εμπλέκονται στην διοίκηση, είτε ακόμη περισσότερο αυτό που βιώνω εγώ σαν παίκτης, δηλαδή, το κομμάτι της οργάνωσης του ανδρικού τμήματος. Ο Λεύκιππος είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο οργανωτικά και αυτό το επίπεδο της ομάδας είναι ακόμη πολύ εξελίξιμο. Στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, εκτιμώ ότι ο Λεύκιππος αν δεν αποτελεί το νούμερο ένα, είναι σίγουρα μέσα στην πρώτη τριάδα των ομάδων που έχουν σταθερή διοίκηση η οποία έχει βλέψεις και όραμα και προσφέρει τα περισσότερα δυνατά στους παίκτες!”.

Για το μέλλον: “Το μέλλον -όπως λένε- είναι απροσδιόριστο αλλά σίγουρα η φιλοδοξία του Λεύκιππου είναι μεγάλη και όπως έχω πει σε παλαιότερη συνέντευξη, γιατί όχι κάποια στιγμή η ομάδα να βρεθεί στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος ή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση! Όλα αυτά θέλουν χρόνο, μεθοδικότητα και θέληση. Οι άνθρωποι της ομάδας είναι πολύ ορεξάτοι. Έχουν όραμα και βλέψεις. Πέραν, του να αναδειχθεί ο σύλλογος, ενδιαφέρει πάρα πολύ να αναδειχθεί και η πόλη. Δηλαδή, ο Λεύκιππος να αντιπροσωπεύει την πόλη και όλοι να γνωρίσουν τη Ξάνθη μέσα από αυτόν τον σύλλογο. Θέλω να ευχηθώ η επόμενη χρονιά να κυλήσει με υγεία, τόσο σε αθλητικό επίπεδο όσο και στο σύνολο της χώρας αλλά και του κόσμου γενικότερα, καθώς έχουμε περάσει δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Και μακάρι, μετά από αυτές τις συνθήκες, ο κόσμος να έρθει ξανά στο «Αμοιρίδιο» και να μας δει σε μια υψηλότερη κατηγορία, σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα”.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال