Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνεχής η «έξοδος» Ελλήνων προς τη Βουλγαρία μέσω Νυμφαίας

Κοινοποίηση


Το διάστημα 1-21/7/2020 πραγματοποίησαν είσοδο 7.301 ημεδαποί και έξοδο 8.692 ημεδαποί

Μπορεί το συνοριακό σημείο διέλευσης Μακάζα-Νυμφαία να έχει κλείσει για εισερχόμενους τουρίστες από 1η Ιουλίου 2020, λόγω κορωνοϊού, ωστόσο η Πολιτεία δεν έχει απαγορεύσει αντίστοιχα την είσοδο Ελλήνων στη Βουλγαρία από Νυμφαία. Όπως έχει πολλαπλώς διατυπωθεί αυτή η στάση εγκυμονεί υγειονομικούς κινδύνους για την περιοχή, ενώ επιφέρει διπλό οικονομικό πλήγμα στη Ροδόπη, που και χάνει τουρίστες και ημεδαπούς καταναλωτές.

Μάλιστα, ο «Xronos.gr» φέρνει στο «φως» νέα στοιχεία που δείχνουν ότι οι Έλληνες συνεχίζουν να ‘ταξιδεύουν’ στη Βουλγαρία. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ «από το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, το διάστημα 1-21/7/2020 πραγματοποίησαν είσοδο 7.301 ημεδαποί και έξοδο 8.692 ημεδαποί».

Άξιο αναφοράς είναι πως από 22 Ιουλίου δεν έχει μπει «φρένο» στην έξοδο ημεδαπών, ωστόσο πλέον κι οι Έλληνες υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, στην ίδια διεύθυνση.

«Μπελάδες» στα υπόλοιπα σύνορα

Εν τω μεταξύ η από 22 Ιουλίου αυστηροποίηση των μέτρων, έφερε «μπελάδες» σε άλλα συνοριακά σημεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Έτσι, το Επιμελητήριο Δράμας απέστειλε επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, με αφορμή την διακοπή λειτουργίας της διόδου Εξοχής εξαιτίας των μέτρων προστασίας από τον covid-19 , ζητώντας να εξαιρεθούν από την απαγόρευση διακίνησης εμπορευμάτων  συγκεκριμένες εξαγωγικές εταιρείες οι οποίες έχουν δραστηριότητα και στη Βουλγαρία.

Από την άλλη, όπως ενημέρωσε ο βουλευτής ΝΔ Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, «μετά από συντονισμένες προσπάθειες ο συνοριακός Σταθμός Ορμενίου ανοίγει ξανά για την διέλευση και μεταφορά εμπορευμάτων. Αναρτήθηκε και επίσημα το ΦΕΚ της εν λόγω απόφασης».

Θυμίζουμε ότι με κυβερνητική απόφαση, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 22 Ιουλίου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, η είσοδος στην Ελληνική Επικράτεια για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας, Κήπων (και πλέον και Ορμενίου για μεταφορά εμπορευμάτων).

Πηγή: Διονύσης Βοργιάς – xronos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα