Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θερινές εκπτώσεις: Δεν θα ανοίξουν αρκετά καταστήματα την Κυριακή στην Ξάνθη

Κοινοποίηση



Θερινές εκπτώσεις 2020: Την απόφαση να διατηρήσουν κλειστά τα καταστήματά τους την Κυριακή, 19 Ιουλίου, έλαβαν ήδη αρκετοί επιχειρηματίες στην Ξάνθη. 

Παρά το γεγονός πως λόγω των θερινών εκπτώσεων τους δίνεται η δυνατότητα να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, αρκετοί είναι αυτοί που βλέποντας το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην αγορά της Ξάνθης αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστοί και να μην λειτουργήσουν.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για όσα καταστήματα ανοίξουν ωστόσο είναι 11:00 – 15:00, ενώ με διευρυμένο ωράριο μέχρι το απόγευμα σκοπεύουν να λειτουργήσουν αρκετές αλυσίδες καταστημάτων και στην Ξάνθη.

Κυριακή 19 Ιουλίου Ανοιχτά Καταστήματα 

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή,19 Ιουλίου του 2020 τα εμπορικά της χώρας, στο πλαίσιο της έναρξης των θερινών εκπτώσεων στις 13 Ιουλίου. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει τα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοιχτά από τις 11 π.μ έως τις 6 μ.μ. την Κυριακή.

Ωστόσο, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα εφαρμόζουν σε ορισμένες περιπτώσεις ωράριο λειτουργίας από τις 11 π.μ έως τις 8 μ.μ.

Σημειώνεται ότι ορισμένα σούπερ μάρκετ δεν θα ανοίξουν τις Κυριακές καθώς θεωρούν ότι αυτή η ημέρα είναι αργία.

Μεταξύ άλλων οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής σχετικά με τις εκπτώσεις:

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένες πρακτικές προκειμένου να διευκολύνουν τους καταναλωτές.

Αναλυτικά:

-Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής. Δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση


-Η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται.


-Σε περίπτωση που υπάρξουν μειώσεις σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των προς πώληση ειδών, τότε επιβάλλεται η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης και θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.


-Επιβάλλεται η αναγραφή του εύρους του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης (π.χ. από … % έως … %) σε περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων.


-Σε κάθε άλλη περίπτωση πριν των προαναφερθέντων θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό


-Σε περίπτωση ελέγχου οι καταστηματάρχες θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλιά και η αναγραφόμενη τιμή είναι σωστές, βάσει έκπτωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα