Page Nav

HIDE

Grid

LIST_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

aggelies_xanthis

Τιτλοι Ειδησεων:

latest

Τι πρέπει να αποφεύγετε στο πρωινό αν θέλετε να παραμείνετε υγιείς

Το πρωινό είναι σημαντικό για πολλούς λόγους: σας εφοδιάζει με την αναγκαία ενέργεια, αυξάνει την εγρήγορση και βελτιώνει τα επίπεδα συγκ...


Το πρωινό είναι σημαντικό για πολλούς λόγους: σας εφοδιάζει με την αναγκαία ενέργεια, αυξάνει την εγρήγορση και βελτιώνει τα επίπεδα συγκέντρωσης.

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να παραλείπουν το πρωινό, πιστεύοντας ότι θα χάσουν βάρος. Το αποτέλεσμα είναι να παίρνουν περισσότερες θερμίδες στο μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα.

Το πρωινό σταθεροποιεί τα επίπεδα της ινσουλίνης και μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη και παχυσαρκίας.

Η σύνθεσή του όμως, συχνά προκαλεί σύγχυση, καθώς πολλοί δεν ξέρουν αν πρέπει να επιλέξουν υδατάνθρακες, πρωτεΐνες ή λιπαρά.

Οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγετε τα πολλά λιπαρά γιατί διαταράσσουν την παροχή οξυγόνου στα όργανα και καθυστερούν την πέψη.

Ένα πλούσιο σε άπαχες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες πρωινό, προκαλεί αίσθημα πληρότητας, περισσότερο από τα λιπαρά.

Δείτε  ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε, ειδικά στο πρωινό, αλλά και γενικότερα, σύμφωνα με το onmed.gr:

Κατεψυγμένοι υδατάνθρακες: Βάφλες, μάφινς, πάνκεικς και άλλα έτοιμα προϊόντα ζύμης που συντηρούνται στην κατάψυξη είναι πλούσια σε απλούς υδατάνθρακες, οι οποίοι διασπώνται γρήγορα και προκαλούν σύντομα το αίσθημα της πείνας. Όταν επιλέγετε κάποιο προϊόν, είναι σημαντικό να διαβάζετε την περιεκτικότητά του σε σπόρους ολικής άλεσης και φυτικές ίνες.

Γλυκά προϊόντα ζύμης: Μπισκότα και άλλα γλυκά αρτοσκευάσματα είναι πλούσια σε ζάχαρη και γλουτένη και δεν προσφέρουν θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό.

Smoothies: Είναι πλούσια σε ζάχαρη και δεν περιέχουν θρεπτικά συστατικά.

Μπάρες: Μπορεί να διαφημίζονται ως το πιο εύκολο και γρήγορο σνακ πρωϊνού με πολλές φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, οι περισσότερες όμως έχουν πολλές χημικές ουσίες και ακόμη περισσότερη ζάχαρη, που τις καθιστούν άκρως ανθυγιεινές.

Χυμοί με ζάχαρη: Πολλά τέτοια προϊόντα που υποτίθεται ότι περιέχουν προβιοτικά, λόγω της ζάχαρης που περιέχουν, όχι μόνο δεν ωφελούν τη μικροχλωρίδα του εντέρου αλλά έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Ακόμη και όσοι είναι 100% φυσικοί χυμοί χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη που μετατρέπει τα σάκχαρα σε λίπος.

Γιαούρτι: Τα γιαούρτια με γεύσεις περιέχουν τεχνητά αρώματα, πρόσθετα σάκχαρα και θερμίδες. Επιλέγετε μόνο σκέτο γιαούρτι, που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και προβιοτικά.

Δημητριακά: Πολλά από αυτά φέρουν αναληθείς πληροφορίες στις ετικέτες, όπως ότι περιέχουν αντιοξειδωτικά. Είναι σημαντικό να ελέγχετε προσεκτικά τη σύστασή τους για να κατανοείτε την πραγματική περιεκτικότητά τους σε δημητριακά και φυτικές ίνες.