Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

Τρία στα 10 θετικά τεστ για κορονοϊό αφορούν ασυμπτωματικούς ασθενείς

Κοινοποίηση

Δεκάδες χιλιάδες τεστ για την ανίχνευση κορονοϊού έχουν γίνει σε ιδιωτικά εργαστήρια στη χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας, με τους ειδικούς να εξάγουν σημαντικά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στο star.gr από τις 12 Μαρτίου και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 15.600 τα μοριακά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στο εν λόγω εργαστήριο.

«Από αυτά το 1,5- 2% βγήκαν θετικά στον κορονοϊό, ενώ το πιο σημαντικό εύρημα είναι ότι τρία στα δέκα θετικά τεστ, αφορούσαν ασυμπτωματικούς ασθενείς», δήλωσε η Δρ. Ειρήνη Λουίζου.

Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς αυτοί, που δεν θα εξεταστούν για να διαγνωστούν, συμβάλλουν ακούσια στη διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με την Δρ. Λουίζου, τον τελευταίο καιρό πάντως έχουν αυξηθεί τα θετικά δείγματα, ενώ για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα καταγράφονταν μόνο αρνητικά. «Όλα τα πρόσφατα θετικά τεστ σχετίζονταν με κάποιο ταξίδι και οι ασθενείς δεν ανέφεραν καθόλου συμπτώματα», είπε.

Αναφερόμενη στα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι πάσχοντες από Covid- 19, σημείωσε ότι με βάση το ιστορικό που λαμβάνει η Βιοϊατρική, ένας στους τέσσερις είχε πυρετό και ένας στους πέντε βήχα. «Σε μικρότερο ποσοστό όσοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό παρουσίαζαν τα κοινά συμπτώματα της γρίπης, δηλαδή διάρροια, καταρροή και πονοκέφαλο», πρόσθεσε.

Πηγή: star.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα