Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

Κοινοποίηση

Υποστηρίζουμε την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και των πρωτοβάθμιων σωματείων της πόλης, μας απέναντι στο χουντικής εμπνεύσεως νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Πέμπτη στη Βουλή και στοχεύει στον περιορισμό των  διαδηλώσεων. 
   
Το δικαίωμα της συμμετοχής στις δημοκρατικές συγκεντρώσεις, το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι στην πραγματικότητα είναι δικαίωμα όλων μας, εμάς των πολλών.   
   
Είναι  από τα αρχαιότερα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα που το σύνταγμά μας έχει κατοχυρώσει για τους πολίτες. Η κυβέρνηση της ΝΔ ποινικοποιεί  την ελεύθερη συμμετοχή σε δημοκρατικές συγκεντρώσεις, αλλά φαίνεται πως στοχεύει σε κάτι βαθύτερο. Στην ποινικοποίηση της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών.
   
Δεν είναι στόχος της κυβέρνησης να «τελειώσει» με τις «διαδηλώσεις των λίγων που ταλαιπωρούν τους πολλούς», όπως υποκριτικά αναφέρει. Αυτά τα έχει ρυθμίσει ο νομοθέτης.
   
Οι διαδηλώσεις των 50 ατόμων μπορούν να τοποθετούνται νόμιμα με το Π.Δ του 2013 στο πεζοδρόμιο.
   
Στόχος της ΝΔ αλλά και των «συμμάχων» της (ΚΙΝΑΛ,ΕλληικήΛύση)  είναι η ποινικοποίηση και συκοφάντηση των λαϊκών αγώνων η απαγόρευση και ο περιορισμός κάθε κινητοποίησης, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής.

Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη να ενισχύσει με την παρουσία του τις κινητοποιήσεις της  ΑΔΕΔΥ και των Α/βάθμιων σωματείων της πόλης μας, για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας  στη συνάθροιση και στην ελεύθερη έκφραση. 
   
Οι αγώνες μας, είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και για να διεκδικήσουμε έναν καλύτερο κόσμο.
   
Δίνουμε δυναμικά το παρόν την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 7 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα