Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα και υποτονική κίνηση στην αγορά

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα και υποτονική κίνηση στην αγορά

Σε υποτονικούς ρυθμούς κινήθηκε η αγορά στην Ξάνθη την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων 2020.

Τα καταστήματα της πόλης είχαν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν κανονικά το πρωί της Κυριακής από τις 11:00 έως και τις 15:00 το μεσημέρι, λόγω των θερινών εκπτώσεων που τρέχουν από τη Δευτέρα. 
Αρκετοί επιχειρηματίες έλαβαν βέβαια την απόφαση να παραμείνουν κλειστοί, εκτιμώντας πως λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά – με την επιβολή των μέτρων για τον κορονοϊό αλλά και το γενικότερο καταναλωτικό κλίμα – δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι για να ανοίξουν τα μαγαζιά τους. 
Δεν ήταν λίγοι ωστόσο αυτοί που άνοιξαν και λειτούργησαν κανονικά, με τους καταναλωτές να κάνουν την πρωινή βόλτα τους στην αγορά λίγο πριν ξεχυθούν στις πλαζ. 
Με διευρυμένο ωράριο μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα λειτούργησαν τα καταστήματα στο Εμπορικό Κέντρο της Ξάνθης, το οποίο επίσης άνοιξε τις πόρτες του το πρωί της Κυριακής. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τα περισσότερα σούπερ μάρκετ άνοιξαν κανονικά. 

Αυξημένη κίνηση στις παραλίες 

Την ίδια στιγμή ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης ήδη από νωρίς το πρωί της Κυριακής. 
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως φέτος καταγράφεται μεγάλη ζήτηση για τις μη οργανωμένες πλαζ της Ξάνθης, γεγονός που ίσως να αποδίδεται στα μέτρα αυτοπροστασίας για τον κορονοϊό. Από τη μεριά τους οι οργανωμένες πλαζ της Ξάνθης παρουσιάζονται πλήρως συμμορφωμένες με τις σχετικές οδηγίες λειτουργίας, και προσφέρουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών διασκέδασης.

Θερινές εκπτώσεις 2020: Οδηγίες σε επιχειρήσεις 

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:
Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.

Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.  

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα