Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Σταθερές προς το παρόν οι τιμές στη φοιτητική στέγη

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Σταθερές προς το παρόν οι τιμές στη φοιτητική στέγη



Σταθερές παραμένουν οι τιμές των προς ενοικίαση ακινήτων που προσφέρονται για φοιτητική στέγη στην Ξάνθη. 

Παρά το γεγονός ότι σε αρκετές πόλεις της χώρας, όπως για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη, ήδη παρατηρείται αυξητική τάση στα ενοίκια, στην Ξάνθη κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συμβαίνει.

Σύμφωνα άλλωστε και με σχετική έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates που δημοσιεύτηκε σήμερα, οι ενδιαφερόμενοι που θα στραφούν στην αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας ανά την Ελλάδα θα πρέπει να προετοιμαστούν να ακούσουν «τσουχτερές» τιμές.

Που αποδίδεται η άνοδος των ενοικίων 

Όπως σχολιάζουν ειδικοί του χώρου, η αυξητική τάση στα ενοίκια σε αρκετές περιοχές της χώρας αποδίδεται στην αντίστοιχη πτώση που καταγράφουν τα Airbnb λόγω του κορονοϊού. Αρκετοί ιδιοκτήτες που είχαν μετατρέψει τα ακίνητά τους σε “μικρές ξενοδοχειακές μονάδες”, λόγω της πτώσης στη ζήτηση στρέφονται πλέον στην μακροχρόνια μίσθωση. Μάλιστα, κατά κύριο λόγοι πρόκειται για σπίτια στα οποία έχουν επενδυθεί αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για ανακαινίσεις, έπιπλα και βελτιώσεις, με τους ιδιοκτήτες να ζητούν πλέον ιδιαίτερα υψηλά ενοίκια για τα εν λόγω ακίνητά τους.

Που θα κυμανθεί η αύξηση 

Στην Αθήνα για παράδειγμα, αναμένεται μια αύξηση από +6,25% έως και +39,28% στην τιμή των ενοικίων, όπως καταγράφεται αυτή τη στιγμή.

Αυξητικές τάσεις καταγράφονται στο σύνολο της χώρας και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως η Ξάνθη αλλά και η Καβάλα, με τις τιμές να παραμένουν σταθερές ή/και να καταγράφουν μικρές απώλειες στην ανώτατη ζητούμενη τιμή.

Πώς μπορεί κανείς να βρει σπίτι στην Ξάνθη 

Η Ξάνθη φημίζεται ως μια πόλη ιδιαίτερα φιλική προς τους φοιτητές, καθώς μπορεί κανείς να βρει εύκολα μικρά και οικονομικά σπίτια προς ενοικίαση. Πρόκειται κυρίως για studio ή γκαρσονιέρες, τόσο μέσα στο κέντρο της πόλης όσο και στις γύρω συνοικίες, που απέχουν ωστόσο μόλις μερικά λεπτά από αυτό.

Εκτός από τον παραδοσιακό τρόπο ανεύρεσης φοιτητικής κατοικίας, μέσω των ενοικιαστηρίων που υπάρχουν αναρτημένα έξω από τα πανεπιστήμια αλλά και διάσπαρτα μέσα στην πόλη, στην Ξάνθη λειτουργούν μεσιτικά γραφεία που επίσης μπορούν να βοηθήσουν νέους φοιτητές να βρουν άμεσα το σπίτι που ψάχνουν. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος και η αναζήτηση κατοικίας μέσω διαδικτύου, καθώς στην Ξάνθη λειτουργούν online ομάδες στα social media, όπου αναρτώνται σχετικές αγγελίες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε άμεση επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συνομιλήσουν μαζί τους. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα