Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Βρήκαν σκύλο σε άθλια κατάσταση, κλεισμένο σε αποθήκη

Κοινοποίηση

Ρεκόρ κακοποιήσεων έχει σημειωθεί από την αρχή της χρονιάς στη χώρα μας, κάτι που μας κάνει να απογοητευόμαστε και να μην ξέρουμε τι να κάνουμε πλέον για να προστατεύσουμε τα ζώα.

Φόλες, πυροβολισμοί και όλων των ειδών οι κακοποιήσεις γίνονται καθημερινά, σε πόλεις και χωριά, με τις αρχές από τη μία να μην ενδιαφέρονται και πολύ για αυτά τα περιστατικά αλλά και την άρνηση από την άλλη των ανθρώπων να καταδείξουν τον ένοχο. “Πού να μπλέκω τώρα” είναι το κλασικό που σκεφτόμαστε οι περισσότεροι και έτσι οι δράστες κυκλοφορούν δίπλα μας ασύλληπτοι και συνεχίζουν να σκορπούν θάνατο.

Ένα νέο, απάνθρωπο, συμβάν κακοποίησης διαβάζουμε αυτές τις μέρες στη σελίδα των εθελοντών Adespotoulia Xanthis https://www.facebook.com/adespotouliaxanthis/, οι οποίοι αναφέρουν ότι βρήκαν ένα σκυλάκο κλεισμένο μέσα σε αποθήκη, χωρίς νερό και φαγητό, κοκαλιασμένο και αφημένο για να πεθάνει. Ήταν μάλιστα τόσο εξαντλημένος που δεν έκανε θόρυβο. Κούνησε όμως κάποια στιγμή την ουρά του και κάτι ακούστηκε. Έτσι κατάλαβαν ότι κάτι ήταν μέσα στην αποθήκη. Και τον εντόπισαν.

Το πώς μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο, μόνο ένας ψυχίατρος θα μπορούσε να εξηγήσει. Εμάς μας φαίνεται εντελώς αδιανόητο.

Ο σκύλος, ο οποίος ονομάστηκε Λούμη, είναι πλέον στην αγκαλιά της φιλοζωικής ομάδας Adespotoulia Xanthis, οι εθελοντές της οποίας κάνουν τα πάντα για να τον κάνουν καλά και να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Και επειδή τα περιστατικά είναι αμέτρητα κάνουν έκκληση για βοήθεια. Δεν μπορούμε να απαιτούμε να αναλαμβάνουν οι φιλοζωικές ζώα χωρίς να τις βοηθάμε.

Για αυτό  ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ”ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΛΙΑ ΞΑΝΘΗΣ” ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ>
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
GR 67 0172 3520 0053 5209 5511 041 (IBAN)
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΛΙΑ ΞΑΝΘΗΣ
ΑΡ.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 5352095511041

Paypal : angelsgardenxanthi@gmail.com
https://www.facebook.com/adespotouliaxanthis/

Πηγή: https://petpet.news/

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα