Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Γυναίκα από τα Μάγγανα θετική στον κορονοϊό

Κοινοποίηση

Ένα ακόμα θετικό κρούσματα κορονοϊού καταγράφεται στην Ξάνθη.

Πρόκειται για μια γυναίκα από τα Μάγγανα η οποία βρέθηκε θετική στον ιό και νοσηλεύεται στην ειδική πτέρυγα Covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Μάλιστα εξετάζεται ακόμα μια περίπτωση ασθενούς και αναμένονται τα σχετικά αποτελέσματα.

Τις τελευταίες ημέρες και παρά την έξαρση των κρούσματων που καταγράφεται στην χώρα, στην Ξάνθη ο αριθμός των ασθενών που διαπιστώνονται θετικοί σε Covid-19 παραμένει περιορισμένος.

Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να γεννά εφησυχασμό, καθότι οι ειδικοί παραμένουν επιφυλακτικοί για την πορεία του ιού σε όλη την χώρα.





Την ίδια στιγμή το γεγονός ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης έχασε το μηχάνημα PCR, τον μοριακό αναλυτή κορονοϊού που είχε πάρει “δανεικό” από το Ιπποκράτειο, δυσχεραίνει περαιτέρω το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Το Ιπποκράτειο πήρε πίσω το μηχάνημα με αποτέλεσμα η Ξάνθη να μείνει και πάλι αθωράκιστη.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν σχετικές εξαγγελίες για την απόκτηση νέου μοριακού αναλυτή, αυτό δεν θα γίνει άμεσα – καθώς χρειάζεται λίγος χρόνος – γεγονός που αποτελεί ένα ακόμη εμπόδιο για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου.

Την ίδια στιγμή, στο Νοσοκομείο αναφοράς της Θράκης για τον κορονοϊό, το ΠΓΝΑ υπήρξαν καταγγελίες για την χρήση ακατάλληλων μασκών.





Σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου (ΣΥΚΝΕ), στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μοιράστηκαν σε γιατρούς και νοσηλευτές, ακατάλληλες μάσκες υψηλής προστασίας ff2. Οι μάσκες στη συνέχεια αποσύρθηκαν μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου.

“Δεν προσφέρουν καμία ατομική προστασία στο προσωπικό, σύμφωνα με την Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου, η οποία ενημέρωσε εγγράφως την Διοίκηση, την ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας. Οι εν λόγω μάσκες σύμφωνα με τις προδιαγραφές είναι για άλλη χρήση και αποσύρθηκαν”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της σχολιάζοντας την καταγγελία του Σωματείου Αλεξανδρούπολης, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).




ΠΟΕΔΗΝ: Να αποσυρθούν και από άλλα νοσοκομεία οι εν λόγω μάσκες

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ελέγξει τις καταγγελίες και εάν οι εν λόγω μάσκες ΚΝ95 είναι ακατάλληλες, να αποσυρθούν από όλα τα Νοσοκομεία, στα οποία τυχόν χρησιμοποιούνται.

“Παράλληλα η 4η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα προσφέροντας σε όλα τα Νοσοκομεία αναφοράς (άρα και στο Π.Γ.Ν.Α ) όλα τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας, ώστε να υπάρξει πλήρη ασφάλεια και προστασία στους εργαζόμενους για
να μπορέσουν να ανταποκριθούν με απόλυτη επιτυχία στις απαιτήσεις του 2ου κύματος Covid-19 που συνεχίζει να μαστίζει εντονότατα την χώρα μας”, αναφέρει στην καταγγελία της η ΣΥΚΝΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα