Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

4 θετικά πράγματα που πρέπει να λες κάθε πρωί στον εαυτό σου!

Κοινοποίηση

4 θετικά πράγματα που πρέπει να λες κάθε πρωί στον εαυτό σου!

Καλημέρα! Μια τόσο απλή λέξη, γεμάτη όμως θετική ενέργεια η οποία στο άκουσμα και μόνο μπορεί να μας βοηθήσει – πολλές φορές ασυνείδητα – να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη και επίπονη ημέρα που ακολουθεί.

Μια καλημέρα αρκεί για να γεμίσουμε με θετική ενέργεια την ημέρα κάποιου που συναντάμε τυχαία στον δρόμο, αντικρίζουμε με το που φτάνουμε στη δουλειά ή ξυπνάει δίπλα μας.

Υπάρχουν όμως πολλά πράγματα που μπορούμε να λέμε κάθε πρωί στον εαυτό μας για να τον βοηθήσουμε να αναπτύξει μια πιο θετική στάση απέναντι στη ζωή.




1. Σήμερα είναι μια καλή μέρα

Το χθες αποτελεί παρελθόν και το αύριο ένα μεγάλο μυστήριο. Αυτό που πραγματικά μας μένει είναι το σήμερα! Γιατί λοιπόν να μην ξεκινήσουμε την ημέρα μας λέγοντας στον εαυτό μας πως αυτό που ακολουθεί θα είναι κάτι καλό; Ξεκινήστε την ημέρα σας με αισιοδοξία αναφωνώντας πως σήμερα θα είναι μια καλή ημέρα και αυτόματα θα αρχίσει ο οργανισμός σας να αντιμετωπίζει με θετική ενέργεια όλες τις αλλαγές στην καθημερινότητα σας.

4 θετικά πράγματα που πρέπει να λες κάθε πρωί στον εαυτό σου!

2. Αγαπώ τον εαυτό μου

Μην ξεχνάς να αγαπάς τον… εαυτό σου! Αρκετοί άνθρωποι το αμελούν αυτό με αποτέλεσμα να υστερούν σε αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό. Υπενθυμίστε, κάθε πρωί, στον εαυτό σας ότι νιώθετε καλά με αυτό που είστε, αγαπάτε το σώμα, τον χαρακτήρα, τα χαρακτηριστικά σας. Η αποδοχή του εαυτού σας, σας κάνει πιο δυνατούς, ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας και σίγουρα η ημέρα που ακολουθεί γίνεται πιο εύκολη!




3. Είμαι ευγνώμων για τη ζωή μου 

Εάν ξεκινάμε την ημέρα μας με αρνητικές σκέψεις είναι σαν να σαμποτάρουμε την ίδια μας τη ζωή. Η ζωή μας γίνεται καλύτερη όταν νιώθουμε – και εκφράζουμε – την ευγνωμοσύνη μας για όσα έχουμε. Όπως λέει άλλωστε πολύ σωστά και η  Oprah Winfrey, «Να είστε ευγνώμονες για αυτό που έχετε. θα καταλήξετε να έχετε περισσότερα. Εάν επικεντρωθείτε σε αυτό που δεν έχετε, ποτέ δεν θα έχετε αρκετά”.

Εάν ξυπνάτε και δεν νιώθετε καλά ή αισθάνεστε αποτυχημένοι και απογοητευμένοι από τη ζωή, σκεφτείτε απλά ότι είστε υγιείς, έχετε ένα πιάτο φαγητό, μια δουλειά, μια οικογένεια και φίλους που σας αγαπούν και την μεγάλη ευλογία να αντικρίζετε τον ήλιο, να χαμογελάτε, να ονειρεύεστε.

4 θετικά πράγματα που πρέπει να λες κάθε πρωί στον εαυτό σου!




4. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν

Εάν χάνουμε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια σε πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, τότε χάνουμε τον έλεγχο και σίγουρα δεν θα νιώσουμε ποτέ ευτυχισμένοι. Κάθε πρωί που ξεκινάτε την ημέρα σας, φροντίστε να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας πως υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε και πρέπει να τα αποδεχθούμε ως έχουν. Εστιάστε σε πράγματα που ελέγχετε και μπορείτε να εναποθέσετε την ενέργεια σας σε αυτά, να τα βελτιώσετε και να γίνετε καλύτεροι.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα