Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διατροφικές Διαταραχές

Κοινοποίηση

Διατροφικές Διαταραχές



Γράφει η Σουζάνα Ριζγκάλα 
Διαιτολόγος -Διατροφολόγος ,Επίσημη Συνεργάτιδα του ΚΕΑΔΔ
Εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές και στην Παχυσαρκία σε Ενήλικες και Παιδιά 

Φάει κοιλιά μου, γέμισε  μήπως και γίνεις αγκαλιά μου ,μία αγκαλιά που δεν έχω ….
Φάει ,φάει μέχρι να τελειώσει όλο ,όλο το φαγητό ,μέχρι να αδειάσει η ντουλάπα ,μέχρι η γλώσσα να μην νιώσει γεύση ,έτσι φάει , όλα! πες τα όλα ,όλα όσα θέλεις να πεις όσα πρέπει να πεις και κανείς δεν ακούει .





Και η μέρα γίνεται νύχτα και η νύχτα πολλές νύχτες ,μήνες γίνονται και περνάνε χρόνια ! τι περιμένεις λοιπόν ; βλέπεις η τροφή δεν σε αγκαλιάζει αλλά σε «πνίγει» μα ούτε αν τα φας όλα ξεκαθαρίζεις ,σε ακούνε. Ξέρω είναι κάποιες στιγμές ,πολλές στιγμές που χάνεις τον έλεγχο ,δεν μπορείς να πεις ΣΤΑΜΑΤΑ !

Σταμάτα να μιλάς ,να κλαις ,να αγωνιάς ,να χαίρεσαι τρώγοντας ! πάψε να τιμωρείς τον εαυτό σου στερώντας του την τροφή. Ζήτα βοήθεια ,από Διαιτολόγο ή από ψυχολόγο που να έχει κάνει την εκπαίδευση για τις Διαταραχές Διαταραχές ,δηλαδή να έχει  την εξειδίκευση στις ΔΔ. Χρειάζεσαι βοήθεια ,μέσα σου το ξέρεις !

Μόνο ένας διαιτολόγος με την εξειδίκευση στις ΔΔ μπορεί να προσεγγίσει το θέμα σωστά και να κάνει την ακριβή διάγνωση έτσι ώστε να προχωρήσετε μαζί για την κατάλληλη θεραπεία .





Το ιδανικό είναι να υπάρχει συνεργασία μεταξύ Διαιτολόγου και ψυχολόγου με την εξειδίκευση στις ΔΔ για να πετύχουμε πιο ομαλά και πιο εύκολα την θεραπεία γιατί ο άνθρωπος ,όλοι μας είμαστε σώμα και ψυχή και οι Διατροφικές Διαταραχές έχουν να κάνουν με το σώμα και την ψυχή .

Πάμε λοιπόν  με αγάπη ,φροντίδα και σεβασμό να απλώσουμε τα φτερά της ψυχής που είναι πάνω στους ώμους ,στο σώμα για να μπορείς να πετάξεις, να ελευθερωθείς ! πάμε λοιπόν μαζί !

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα