Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εγνατία Οδός: Έρχεται ηλεκτρονικός πομποδέκτης – Έτσι θα περνάμε τα διόδια

Κοινοποίηση

Εγνατία Οδός: Έρχεται ηλεκτρονικός πομποδέκτης - Έτσι θα περνάμε τα διόδια

Με την χρήση ενός ηλεκτρονικού πομποδέκτη θα μπορούν να διέρχονται οι οδηγοί από τα διόδια της Εγνατίας Οδού από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Με τον συγκεκριμένο πομποδέκτη, Egnatia Pass, οι χρήστες του αυτοκινητοδρόμου θα έχουν την δυνατότητα να διέρχονται από τους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας, χωρίς να χρειάζεται να σταματήσουν στον γκισέ για να πληρώσουν με μετρητά ή με κάρτα.

«Η εταιρεία το ετοιμάζει για να λειτουργήσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Θα είναι διαλειτουργικό με όλους τους επόμενους αυτοκινητόδρομους.





Οι κάτοχοι του Egnatia Pass θα μπορούν να διέλθουν και από τους υπόλοιπους 7 αυτοκινητόδρομους», ανέφερε στο Thestival.gr, ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατία Οδός ΑΕ, Κωνσταντίνος Κουτσούκος.

Εγνατία Οδός: Έρχεται ηλεκτρονικός πομποδέκτης - Έτσι θα περνάμε τα διόδια

«Η Εγνατία Οδός προχωρά στην εφαρμογή του πομποδέκτη, άρα μπορεί να γίνει η πληρωμή των διοδίων χωρίς χρονική καθυστέρηση, ανέπαφα, το οποίο είναι σημαντικό και με τις συνθήκες που επικρατούν λόγω του κορωνοϊού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πληρωμή σε ειδική λωρίδα 

Η πληρωμή θα γίνεται στην ειδική λωρίδα, όπου ο χρήστης θα μπορεί να φορτίσει τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη. Σε πρώτη φάση η πληρωμή θα γίνεται με μετρητά, ενώ στο επόμενο διάστημα ο χρήστης της κάρτας θα μπορεί να το κάνει και ηλεκτρονικά. Δεν υπάρχει κάποιο κόστος για την προμήθεια του Egnatia Pass.





Σημειώνεται ότι η διαλειτουργικότητα των διοδίων δεν είχε υλοποιηθεί παρά τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία και παρά τις επανειλημμένες διαπραγματεύσεις μεταξύ των ιδιωτικών εταιρειών που λειτουργούν τους οδικούς άξονες, οι οποίες ξεκίνησαν το 2013.

Η χρήση του πομποδέκτη είναι στο πλαίσιο του σχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για διέλευση των οδηγών από όλους τους δρόμους της επικρατείας με τη χρήση ενός μόνο πομποδέκτη.

Πρώτη επίσημη παρουσίαση του Egnatia Pass θα γίνει στο περίπτερο της Εγνατία Οδός ΑΕ στην ΔΕΘ στις 6 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα