Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έκτακτο: Οριστικό – Ακυρώνεται η φετινή ΔΕΘ λόγω κορονοϊού

Κοινοποίηση

Έκτακτο: Οριστικό - Ματαιώνεται η φετινή ΔΕΘ λόγω κορονοϊού

Συναγερμός μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού! Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και έκκληση του Υπουργού Υγείας στους νέους να τηρούν τα μέτρα προστασίας. Από τις 16/08/2020 θα εισέρχονται κάθε μέρα μόλις 750 άτομα κάθε μέρα από την Κακαβιά.

Μετά τη σύσκεψη που έγινε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη νέων μέτρων για τον κορονοϊό.





Αρχικά, την ακύρωση της ΔΕΘ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Αριστοτελεία Πελώνη.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα

Η 85η ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη του ομιλία στις 5 Σεπτεμβρίου, με πειρορισμένο ακροατήριο.

Νωρίτερα, είχε κάνει παρέμβαση ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.





«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Κάνω για ακόμα μια φορά, έκκληση στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα».

Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε τα νέα μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρεία της Κυβέρνησης».

newsit.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα