Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έκθεση στην Ξάνθη: «Όλες οι τέχνες για τον Καραγκιόζη»

Κοινοποίηση

Έκθεση στην Ξάνθη: «Όλες οι τέχνες για τον Καραγκιόζη»



Έκθεση, Ξάνθη 30/8-13/9/2020 

Η πρωτότυπη έκθεση στην Ξάνθη, «Όλες οι τέχνες για τον Καραγκιόζη», αποδίδει έναν καλλιτεχνικό φόρο τιμής στον καμπούρη ήρωα του νεοελληνικού θεάτρου σκιών. Πόσες τέχνες άραγε να μπορούν να «συνομιλήσουν» μαζί του; Πόσες φωνές μπορούν να ακουστούν από μια παράγκα; Πόσες εικόνες και λέξεις να μας ταξιδέψουν πάνω σε ένα πανί;

Η συλλογή και η καλλιτεχνική πορεία του Καραγκιοζοπαίκτη Απόστολου Δομτζίδη, καθώς και έργα συνεργατών του Θιάσου Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» απ’ όλη την Ελλάδα, αποτελούν το έναυσμα, για να στηθεί ένας αλλιώτικος μπερντές στο Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης.

Η έκθεση «Όλες οι τέχνες για τον Καραγκιόζη» απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και παρουσιάζει μια απολαυστική περιδιάβαση στις τέχνες του λόγου, της ζωγραφικής, της φωτογραφίας, της γλυπτικής, του κινηματογράφου με συνοδοιπόρο τον Καραγκιόζη.




Έκθεση στην Ξάνθη: «Όλες οι τέχνες για τον Καραγκιόζη»

Σκοπός της έκθεσης είναι να μας συγ-κινήσει, να μας κάνει να γελάσουμε, να σκεφτούμε αλλά και να δημιουργήσουμε, ώστε με τον μαγικό τρόπο του θεάτρου σκιών να φάμε, να πιούμε και… νηστικοί να κοιμηθούμε, στον γάμο του Καραγκιόζη με τις τέχνες!

Είσοδος Ελεύθερη





Οργάνωση: Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη», Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού, Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης

Τοποθεσία: Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Αγ.Γεωργίου 1, παλιά Ξάνθη
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Κυριακή 30/8 ως και 13/9/2020, 6-9 μ.μ.
http://talesofkaragiozis.gr/
Χορηγός: Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής»

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα