Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΠΟ: Εκδικάστηκε η προσφυγή της Ξάνθης στο Διαιτητικό Δικαστήριο

Κοινοποίηση

ΕΠΟ: Εκδικάστηκε η προσφυγή της Ξάνθης στο Διαιτητικό Δικαστήριο

Εκδικάστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (10/8) από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ οι δύο προσφυγές του Απόλλωνα Σμύρνης και της Ξάνθης, που επιχειρούν να «μπλοκάρουν» τη διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ (για τη 14η θέση στη Super League), υποστηρίζοντας πως παρανόμως επεκτάθηκε η σεζόν 2019/20 έως το τέλος Αυγούστου.

Στη διαδικασία παρέστη και εκπρόσωπος των Χανίων, που αιτήθηκε κι από τη δική του πλευρά να υπάρξει αναδιάρθρωση των κατηγοριών και ακύρωση των αγώνων μπαράζ, ωστόσο, το προεδρείο τον ενημέρωσε πως το αίτημα της κρητικής ΠΑΕ ήταν εκπρόθεσμο.

Η πρόεδρος του Διαιτητικού Δικαστηρίου Αρεοπαγίτης κα. Μπιτζούνη, επεσήμανε πως η απόφαση για την διεξαγωγή (ή όχι) των μπαράζ θα εκδοθεί άμεσα, αλλά όχι εντός της Δευτέρας (10/8), υπογραμμίζοντας πως τα έγγραφα που έχει στα χέρια της είναι πάρα πολλά.





Ο Απόλλων Σμύρνης, που εκπροσωπήθηκε από τον Βασίλη Γκαγκάτση, υποστήριξε πως η επέκταση της σεζόν μέχρι το τέλους του Αυγούστου είναι παράνομη, τονίζοντας ότι πως η Super League 2 δεν μπορούσε να συνεχιστεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ακολούθως υποστήριξε πως η ΕΠΟ θα έπρεπε να πάρει μια απόφαση για να λύσει το αδιέξοδο μεταξύ Απόλλωνα και Ξάνθης ενώ έβαλε στο… παιχνίδι και τη Λίγκα, λέγοντας πως έχουν την ευθύνη που δεν όρισαν τα μπαράζ στις 2 Αυγούστου.

Οι Γιώργος Στρατός και Ελευθερία Ρίζου εκπροσώπησαν την Ξάνθη, ενώ από πλευράς Χανίων ήταν ο κύριος Παναγόπουλος. Την ΕΠΟ εκπροσώπησε ο Βασίλης Σαράκης, ενώ ο νομικός σύμβουλος της Super League ήταν ο Γιάννης Οικονομάκης.

Ο κ. Σαράκης μεταξύ άλλων υποστήριξε πως δεν γίνεται κάθε χρόνο να αλλάζει ο αριθμός των ομάδων και πρέπει για τουλάχιστον δύο έτη να παραμείνουν 14 οι ομάδες στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο δεύτερος ανέφερε μεταξύ άλλων «κι εμείς κορονοϊό είχαμε, αλλά τελειώσαμε το πρωτάθλημα κανονικά. Κινηθήκαμε νωρίτερα γιατί θέλαμε να τελειώσει, οι περισσότερες ομάδες της Super League 2 δεν ήθελαν. Ποτέ στη Super League δεν έχει υπάρξει πρωτάθλημα με 15 ομάδες. Αν θέλετε να το κάνετε εσείς…».

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα