Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Εξετάζει η Κυβέρνηση τοπικά lockdowns τύπου Εχίνου; Τι απαντά ο Πέτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση

Εξετάζει η Κυβέρνηση τοπικά lockdowns τύπου Εχίνου; Τι απαντά ο Πέτσας

Για το εάν η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής τοπικών lockdowns κατά το πρότυπο του Εχίνου, στην ορεινή Ξάνθη, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση που του υπέβαλε ο δημοσιογράφος Σπ. Μουρελάτος ήταν η εξής: “Κύριε Εκπρόσωπε, θέλω να ρωτήσω για τον κορονοϊό και να μου επιβεβαιώσετε, εάν μπορείτε, ότι βρίσκεται στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου και το μέτρο της επιβολής ωραρίου στα κέντρα διασκέδασης έως τα μεσάνυχτα ή αν έχετε υπόψη και σκληρότερα μέτρα, όπως είναι η επαναφορά στα sms, στο 13033, τουλάχιστον για τις ευπαθείς ομάδες και ακόμη και τοπικού χαρακτήρα lockdowns κατά το πρότυπο του Εχίνου, στην Ξάνθη;”





Ακολούθως ο κύριος Πέτσας απάντησε πως: “Το πιο σκληρό πράγμα είναι να είναι κάποιος αγαπημένος μας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνωμένος, ή ακόμη χειρότερα να χάσουμε κάποιον από τους αγαπημένους μας. 


Επομένως, είμαστε πάντα έτοιμοι να λάβουμε όποιο μέτρο χρειαστεί, για να προστατέψουμε τη δημόσια Υγεία και την ανθρώπινη ζωή.


Σε σχέση με τα ερωτήματα που θέσατε -το ωράριο των καταστημάτων ή οι περιορισμοί σε τοπικό επίπεδο- θα αξιολογηθούν, όταν θα έχει εκτιμηθεί τι απέδωσαν τα υφιστάμενα μέτρα. 


Γι’ αυτό -όπως είπα και στην εισαγωγική μου τοποθέτηση- θα ελέγχουμε τα αποτελέσματα αυτών των μέτρων, θα τα αξιολογούμε καθημερινά και θα δούμε κατά πόσο συμμορφώνονται οι Έλληνες προς αυτά. 


Το βασικό στοιχείο εξακολουθεί να είναι η ατομική ευθύνη και η συλλογική ωριμότητα, προκειμένου να μπορέσουμε να ελέγξουμε την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες ώστε να μην μεταφραστεί σε πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.  





Επομένως, προέχει η αποτύπωση των αποτελεσμάτων των μέτρων που πήραμε σήμερα, αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα. Αν χρειαστεί τις επόμενες ημέρες, φυσικά και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί”.



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα