Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2024

Χαρδαλιάς: 650 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα – Αυτά είναι τα νέα μέτρα

Κοινοποίηση

Χαρδαλιάς: 650 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα - Αυτά είναι τα νέα μέτρα



Στην ανακοίνωση νέων μέτρων, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, προχώρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Αναλυτικά όσα ανέφερε.

Νέα μέτρα για να φρενάρει η ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Την ίδια ώρα σημείωσε ότι τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι 650 και είπε ότι ο Δεκαπενταύγουστος θα κρίνει την πορεία του ιού στην Ελλάδα.




Τα νέα μέτρα

-Από 5 Αυγούστου απαγορεύεται από τις 23:00 έως 07:00 πρωί η διέλευση από την Κακαβιά ώστε εξασφαλιστούν περισσότεροι έλεγχοι.

-Από τη Δευτέρα εγκαθίσταται μόνιμο κλιμάκιο στην Κακαβιά για δειγματοληπτικούς ελέγχους

-Από 16 αυγούστου όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία θα μπαίνει σε 7 ημερη κατ’ οίκον απομόνωση

-Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων ως τις 31 Αυγούστου, τόσο στον χώρο τέλεσης του μυστηρίου, όσο και των δεξιώσεων

-Ξεκινάνε εντατικοί έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων με κλιμάκιο και του ΕΦΕΤ

-Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα πλοία.

-Απαγορεύονται όλες οι εκδηλώσεις εντός των πλοίων

-Περιορίζεται το ωράριο των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Επίσης, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σε χώρους γραφείων που υπάρχει επαφή με το κοινό, ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ νοσοκομεία, φαρμακεία, κομμωτήρια, στους ανελκυστήρες και σε κάθε άλλο κλειστό χώρο. Σύσταση για χρήση μάσκας στις σκάλες και σε χώρους όπου δεν μπορούν να υπάρχουν ασφαλείς αποστάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα «δεν βρισκόμαστε στην περίοδο του lockdown ώστε να υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα εδώ και ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει ξανά αυτή η ανάγκη» και συμπλήρωσε: «Είμαστε εδώ επειδή υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους, να περιγράψουμε με σαφήνεια την κατάσταση και τα δεδομένα».





Σημείωσε μάλιστα ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση θα γίνεται κάθε φορά που κρίνεται ότι υπάρχει λόγος και επισήμανε ότι δεν είμαστε στον Μάρτιο παρόλο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί. Η αύξηση αυτή δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας.

Κρίσιμος ο Δεκαπενταύγουστος

Κατά τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός και τα φαινόμενα χαλάρωσης που τρέφουν τον κορονοϊό και επισήμανε ότι ο εφησυχασμός οδήγησε στην αύξηση κρουσμάτων σε πολλές Περιφέρειες της χώρας, αλλά κυρίως στα αστικά κέντρα. «Εκτός από τον εφησυχασμό έχουμε ως κοινωνία να αντιπαλέψουμε ανορθολογικές και συνωμοσιολογικές θεωρίες και υπονομεύουν την κοινωνική υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξουμε όλοι» προσέθεσε.





Ενόψει Δεκαπενταύγουστου έκρουσε τον κώδωνα, τονίζοντας την ανάγκη εφαρμογής όλων των κανόνων υγιεινής.

Υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία, σε συνεργασία με τους ειδικούς.

ieidiseis.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα