Page Nav

HIDE

Grid

LIST_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

aggelies_xanthis

Τιτλοι Ειδησεων:

latest

Χαριστική βολή για την Ξάνθη το κλείσιμο των μπαρ – εστιατορίων μετά τις 12

Παρά το γεγονός ότι στην περιοχή καταγράφονται επισήμως μηδενικά κρούσματα, η Κυβέρνηση λαμβάνει οριζόντια μέτρα για την ΑΜΘ  Χαριστι...

Χαριστική βολή για την Ξάνθη το κλείσιμο των μπαρ – εστιατορίων μετά τις 12


Παρά το γεγονός ότι στην περιοχή καταγράφονται επισήμως μηδενικά κρούσματα, η Κυβέρνηση λαμβάνει οριζόντια μέτρα για την ΑΜΘ 

Χαριστική βολή για την τοπική οικονομία της Ξάνθης – που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα τους τελευταίους μήνες – η απόφαση της Κυβέρνησης για “λουκέτο” στα μαγαζιά τύπου μπαρ και εστιατόρια μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 07:00 το πρωί.

Πρόκειται για ένα από τα 6 νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα.

Στα έκτακτα περιοριστικά μέτρα περιλαμβάνεται και το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 24:00 έως και τις 07:00 σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και όλη η Περιφέρεια ΑΜΘ.


Πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο το οποίο προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στον επιχειρηματικό κόσμο της Ξάνθης, στην οποία το τελευταίο διάστημα καταγράφονται μηδενικά κρούσματα.

Σε αντίθεση με άλλες περιοχές της ΑΜΘ, όπως ο Έβρος και η Καβάλα, που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη καταγράφονται ελάχιστα.

Όπως εκτιμούν οι επαγγελματίες του χώρου το νέο αυτό μέτρο θα επιφέρει μεγάλη ζημιά στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, τα οποία έχουν δεχθεί άλλωστε ένα ισχυρό πλήγμα τόσο με την ακύρωση του Καρναβαλιού και των Γιορτών Παλιάς Πόλης όσο και από τα μετέπειτα μέτρα ειδικής καραντίνας που είχαν επιβληθεί στην Ξάνθη.

Την ίδια στιγμή, όπως τονίζουν δεικτικά οι επαγγελματίες της περιοχής, η Αττική που βρίσκεται στο κόκκινο με δεκάδες κρούσματα κορονοϊού καθημερινά, εξαιρείται από το εν λόγω μέτρο των κλειστών μαγαζιών μετά τα μεσάνυχτα.

Κορονοϊός: Τα 6 νέα μέτρα


Η ανακοίνωση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου


Έπειτα από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με συναρμόδιους Υπουργούς,  κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα και σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα εξής:


1ον: Η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο.

2ον: Με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

3ον: Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

4ον: Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

5ον: Αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.


6ον: Με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

– Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

– Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,

– Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.