Ηλεκτροκίνηση: Έντονο το ενδιαφέρον – Απορρόφηση 2,3 εκατομμυρίων ευρώ

Ηλεκτροκίνηση: Έντονο το ενδιαφέρον – Απορρόφηση 2,3 εκατομμυρίων ευρώ

Ηλεκτροκίνηση: Το ηλεκτρικό ποδήλατο αποτελεί προτιμητέα επιλογή, ακολουθούν τα δίκυκλα και τρίκυκλα σκούτερ - Σημαντική αύξηση και για τα επιδοτούμενα οχήματα.

Είναι γεγονός πως μέσα σε μόλις 3,5 μέρες έχουν απορροφηθεί 2,3 εκατομμύρια ευρώ από τα 45 εκατομμύρια του συνολικού προϋπολογισμού επιδότησης για το 2020, σύμφωνα με την τελευταία επεξεργασία στοιχείων επιδότησης των ηλεκτροκινούμενων οχημάτων στην πλατφόρμα kinoumeilektrika, με το ενδιαφέρον να παραμένει «ζωντανό».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα στοιχεία δείχνουν ότι σε όλη την επικράτεια -και στα μεγάλα αστικά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας αλλά και στη νησιωτική- οι πολίτες ανταποκρίνονται και αγοράζουν ηλεκτροκινούμενα οχήματα.

Σταθερά το ηλεκτρικό ποδήλατο αποτελεί την προτιμητέα επιλογή, ακολουθούν τα δίκυκλα και τρίκυκλα σκούτερ, ενώ σημαντική αύξηση παρουσιάζουν και τα επιδοτούμενα οχήματα και δη στα φυσικά πρόσωπα που καταγράφουν διπλάσιο νούμερο από τα αντίστοιχα των εταιριών.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα με την πορεία των πρώτων ημερών που είναι «στον αέρα» το Πρόγραμμα για την Ηλεκτροκίνηση, καταδεικνύεται ότι και λειτουργεί και ότι συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον.


Σε λίγα μόλις 24ωρα πωλήθηκαν πάνω από 200 αυτοκίνητα, με τους ιδιώτες να ξεπερνούν σε ζήτηση τις εταιρίες, με δεδομένο μάλιστα ότι στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια λίγες εκατοντάδες συνολικά.

Τα ποδήλατα σταθερά καταλαμβάνουν το 80% των πωλήσεων. Αυτό μπορεί να εκπλήσσει κάποιους, όχι όμως εμένα.

Έχουν αλλάξει τα πρότυπα με τα οποία κινείται κυρίως η νέα γενιά, η οποία εδώ και χρόνια έχει αγκαλιάσει το ποδήλατο και όπως φαίνεται θα κάνει το ίδιο και με το ηλεκτρικό ποδήλατο.

Εμείς προχωρούμε παράλληλα και με τους ποδηλατοδρόμους και με άλλες δράσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Νομίζω ότι η πορεία του kinoumeilektrika μέσα σε λίγα μόνο 24ωρα δίνει και ένα μήνυμα: ότι αυτή εδώ η δράση δεν είναι για κάποιες ελίτ, αλλά για όλον τον κόσμο γιατί είναι και μια οικολογική δράση που αφορά όλους τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.


Τα αναλυτικά στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο, έχουν ως εξής:


Από την εκκίνηση της πλατφόρμας έως και την Παρασκευή (28/08) ‪στις 11:00‬

Αιτήσεις: 2.431
Δίκυκλα/Τρίκυκλα (L1ea-L7): 309 (12,71%)
Επαγγελματικά οχήματα van (Ν1 BEV): 13 (0,53%)
Επαγγελματικά οχήματα van (Ν1 PHEV): 1 (0,04%)
Ηλεκτρικά Ποδήλατα: 1.908 (78,49%)
Ι.Χ. επιβατικά Αυτοκίνητα (M1 ΒΕV): 199 (8,19%)
ΤΑΞΙ αμιγώς ηλεκτρικό: 2 (0,08%)

Απορρόφηση – γεωγραφική κατανομή
Απορρόφηση: 2.300.000 ευρώ
Συνολικός τζίρος: 21.130.000
Φορτιστές: 68
ΑΜΕΑ για αυτοκίνητα: 5


Γεωγραφική Κατανομή
Αττική: 39,73%
Θεσσαλονίκη: 12,42%
Ηράκλειο: 6,86%
Λοιπή Νησιωτική χώρα: 9,14% (Σύνολο με Ηράκλειο 17%)

Κατανομή αγοραστών
Σύνολο: 215 (περίπου το 25% του υφιστάμενου στόλου)
Φυσικά πρόσωπα: 143
Εταιρικά: 72
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال