ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για δωρεάν σπουδές - Ειδικότητες

ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για δωρεάν σπουδές - Ειδικότητες

ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης: Ξεκίνησε την Πέμπτη 6 Αυγούστου, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή σπουδαστών και σπουδαστριών στα 29 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΟΑΕΔ, για το έτος κατάρτισης 2020-2021, σε 41 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους έως και τις 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00.

Δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου λυκείου ανεξαρτήτως ηλικίας. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXIS στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-iek-tou-oaed

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση/Εγγραφή σε σχολείο/Εγγραφή σε ΙΕΚ του ΟΑΕΔ


Στόχος των ΙΕΚ-ΟΑΕΔ είναι να παρέχουν ποιοτική αρχική επαγγελματική κατάρτιση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και να εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους τα ανάλογα προσόντα μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες που θα διευκολύνουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η φοίτηση στα ΙΕΚ είναι διάρκειας πέντε (5) συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

Τα ΙΕΚ-ΟΑΕΔ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5.

Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΑ ΙΕΚ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης - Οι ειδικότητες για το έτος  2020-2021 είναι οι εξής

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι νέες ειδικότητες που θα τρέξουν για το έτος κατάρτισης 2020-2021 είναι οι εξής:
1. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών
Ενέργειας (α’ εξ.) 
2. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας (α ́ εξ.) 
3. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων
Φιλοξενίας Υπηρεσία Υποδοχής -Υπηρεσία ορόφων -
Εμπορευμάτων)(α ́ εξ.) 
4. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων (α ́ εξ.) 
5. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (CHEF)
(α’ εξ.)


Για να βρείτε τα ΙΕΚ-ΟΑΕΔ που λειτουργούν στην περιοχή σας, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/scholes-iek

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/iek
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال