Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιός Δυτικού Νείλου: Στις “κόκκινες” περιοχές οι δήμοι Ξάνθης και Τοπείρου

Κοινοποίηση

Ιός Δυτικού Νείλου: Στις “κόκκινες” περιοχές οι δήμοι Ξάνθης και Τοπείρου

Στις “κόκκινες” περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο, μέχρι στιγμής, από τον ιό του Δυτικού Νείλου συμπεριλαμβάνονται οι δήμοι Ξάνθης και Τοπείρου.

Μπορεί ευρύτερα στην ΠΕ Ξάνθης να καταγράφονται σταθερά 2 κρούσματα του ιού, τα οποία εκδηλώθηκαν εδώ και αρκετές ημέρες και αφορούν αποκλειστικά τον Δήμο Τοπείρου, ωστόσο ο ΕΟΔΥ αποφάσισε να συμπεριλάβει και τους δύο Δήμους στη λίστα με τις επηρεαζόμενες περιοχές από τον ιό.




4 κρούσματα στην ΑΜΘ 

Σε συνολικά 4 ανέρχονται – πλέον – τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρεια ΑΜΘ, από τα 19 που καταγράφονται σε όλη τη χώρα.

Τα κρούσματα κατανέμονται ως εξής: 2 στον Δήμο Τοπείρου, που αφορούν ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα από το κεντρικό νευρολογικό σύστημα, και 2 στον Δήμο Νέστου (ένα πιο σοβαρό και ένα λιγότερο σοβαρό περιστατικό).




Τόπειρος, Ξάνθη, Νέστος στο κόκκινο

Η «Ομάδα Εργασίας (ΟΕ) για τον καθορισμό των επηρεαζόμενων περιοχών από τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές» της Επιτροπής για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Τροπικών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας, μετά από ηλεκτρονική σύσκεψη στις 07/08/2020, λαμβάνοντας υπόψη:

‐ τα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου (ΔΝ) έως τις 07/08/2020, και

‐ τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά των εκτιμώμενων περιοχών έκθεσης, σύμφωνα με την διερεύνηση των δηλωθέντων κρουσμάτων, αποφάσισε ότι οι επηρεαζόμενες από τον ιό του Δυτικού Νείλου περιοχές στην ΑΜΘ, για την περίοδο μετάδοσης 2020, μέχρι τις 07/08/2020, περιλαμβάνουν:

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης:
• τον Δήμο Τοπείρου
• τον Δήμο Ξάνθης

Από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας:
• τον Δήμο Νέστου

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα