Καιρός Ξάνθη: Αλλαγή του σκηνικού με ισχυρούς ανέμους - Προσοχή!

Καιρός Ξάνθη: Αλλαγή του σκηνικού με ισχυρούς ανέμους - Προσοχή!

Καιρός Ξάνθη: Αισθητή μεταβολή του καιρού προβλέπεται για την Ξάνθη αλλά και ευρύτερα τη Θράκη για τα αμέσως επόμενα 24ωρα. 

Σύμφωνα με το meteo.gr, στην περιοχή της Ξάνθης παρά την υψηλή θερμοκρασία (μέχρι και 35 βαθμούς Κελσίου) για το Σαββατοκύριακου, προβλέπονται ισχυροί άνεμοι και οι πολίτες οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Από την πλευρά της η ομάδα Καιρικά Νέα Θράκης, προειδοποιεί για αντίστοιχα φαινόμενα σε όλη τη Θράκη, τονίζοντας τα εξής:

"Όπως έχουμε αναφέρει ήδη από την αρχή της εβδομάδας έρχεται ένα δύσκολο σαββατοκύριακο από πλευράς ανέμων στην περιοχή μας από αύριο το πρωί περιμένουμε περαιτέρω ενίσχυση των βοριαδων στο σύνολο της Θράκης ηπειρωτικής και θαλάσσιας.

Αποφύγετε ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια
Δείξτε προσοχή στις μετακινήσεις σας με  αυτοκίνητο, μηχανή κλπ η χωρίς 
Οι ιδιοκτήτες  μικρών σκαφών  να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού!"

Καιρός Σάββατο 08/08 - Πρόβλεψη 


Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά κυρίως στην Κεντροδυτική Μακεδονία οι οποίες από το πρωί θα επεκταθούν σταδιακά στο Ιόνιο και σε όλα τα ηπειρωτικά πλην της Θράκης, ενώ πιθανότητα ασθενών βροχών υπάρχει και για την Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς, στη Θράκη από 22 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 30, στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 30 και στην Κρήτη από 19 έως 32.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και από το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, σταδιακά όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης.

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς.


Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα 2 έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال