Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόκκινα δάνεια – Κουρμούσης: Τη Δευτέρα η πλατφόρμα επιδότησής τους

Κοινοποίηση

Κόκκινα δάνεια - Κουρμούσης: Τη Δευτέρα η πλατφόρμα επιδότησής τους

«Διεθνώς υπάρχει η εκτίμηση ότι θα αυξηθούν τα κόκκινα δάνεια εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού», εκτίμησε ο Φώτης Κουρμούσης, Γραμματέας Διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέους, μιλώντας στο Θέμα 104.6 και τους Μπάμπη Κούτρα και Ηλία Σιακαντάρη.

Ο κ. Κουρμούσης διευκρίνισε τον τρόπο λειτουργίας της νέας πλατφόρμας για την επιδότηση των κόκκινων δανείων για 9 μήνες, γνωστοποιώντας ότι «η πλατφόρμα αυτή θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου».

Επιπλέον, «μέσω της πλατφόρμας το κράτος επιδοτεί το δάνειο που έχει υποθήκη την πρώτη κατοικία» ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, «οποιοσδήποτε έχει με κάποιο τρόπο πληγεί από την πανδημία» μπορεί να υποβάλλει αίτημα υπαγωγής στη ρύθμιση, όπως και «οποιοσδήποτε έλαβε κάποιο επίδομα ή ευεργέτημα μέσα στην πανδημία».

«Όλοι είναι δυνητικά επιλέξιμοι» υποστήριξε ο κ. Κουρμούσης, «εφόσον έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό».





Ως προς την επιδότηση, αυτή «καθορίζεται ανάλογα με το είδος του δανείου» τόνισε ο Γραμματέας, σημειώνοντας μάλιστα πως αν αυτή αφορά δάνειο που είναι «εξυπηρετούμενο, τότε η επιβράβευση είναι κατά 90%».

Επιπλέον, «υπάρχουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια» για την υπαγωγή στη ρύθμιση. Η αίτηση, ωστόσο, είναι άμεση, καθώς απαντάται «σε μερικά λεπτά» εξήγησε ο κ. Κουρμούσης, όπως και ότι αν «η απάντηση αν είσαι επιλέξιμος θα έρθει σε 15 μέρες».

Αναφορικά με την πρόσβαση στην πλατφόρμα, «αν όλοι αυτοί που έχουν πληγεί από την πανδημίας ενταχθούν, θα φτάσουν περίπου τις 300.000 αιτήσεις, αλλά θα πρέπει να ρυθμίσουν και τα κόκκινα τους δάνεια», επισήμανε ο κ. Κουρμούσης.

Ερωτηθείς, ωστόσο, για το ενδεχόμενο πλειστηριασμών, «αν δεν έχουμε μια επιδείνωση του κορονοϊού και τα πράγματα επανέλθουν στην κανονικότητα, θα ξεκινήσουν ξανά και οι πλειστηριασμοί» εκτίμησε ο Γραμματέας Διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέους.

thestival.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα