Κόκκινος συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις της Θράκης

Κόκκινος συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις της Θράκης

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται από το απόγευμα της Κυριακές οι στρατιωτικές μονάδες στη Θράκη, λόγω της μεγάλης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο. 

Στρατιωτικοί που υπηρετούν στις μονάδες του Δ' ΣΣ σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Έβρο κλήθηκαν να επιστρέψουν στις μονάδες τους, με τις άδειες τους να ανακαλούνται ενώ η Στρατιωτική Ηγεσία της χώρας δηλώνει ετοιμοπόλεμη για κάθε ενδεχόμενο.

Το τελευταίο διάστημα οι προκλήσεις της γειτονικής χώρας πληθαίνουν διαρκώς, γεγονός που έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία για πιθανόν επεισόδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Κόκκινος συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις της Θράκης

Συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωσή του «κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε επισκόπηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και εξετάστηκαν οι τρόποι αντίδρασης στην τουρκική προκλητικότητα».

Το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τον ενημέρωσε για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, αναφορικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καθώς «και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.

Κόκκινος συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις της Θράκης

Απαντά με αντι-NAVTEX η Ελλάδα


Ο σταθμός της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Ηρακλείου Κρήτης εξέδωσε αντι-NAVTEX με αφορμή την NAVTEX που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η Τουρκία για το ερευνητικό πλοίο ORUC REIS.

Με την αντι- NAVTEX χαρακτηρίζεται μη εξουσιοδοτημένη η τουρκική υπηρεσία για την έκδοση της εν λόγω NAVTEX και παράνομη η τουρκική δραστηριότητα καθόσον αφορά σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال