Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Σχεδόν μηδενικά τα κρούσματα στην Ξάνθη παρά την έξαρση στην Ελλάδα

Κοινοποίηση

Κορονοϊός: Σχεδόν μηδενικά τα κρούσματα στην Ξάνθη παρά την έξαρση στην Ελλάδα



Από 01/08 έως 04/08 έχουν καταγραφεί μόλις 2 νέα κρούσματα Covid-19 στην περιοχή της Ξάνθης 

Κατακόρυφη είναι η πτώση που καταγράφουν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη παρά την έξαρση της πανδημίας στην χώρα και την καθημερινή αναφορά δεκάδων κρουσμάτων σε διάφορα αστικά κέντρα.

Μπορεί η Ξάνθη να μονοπώλησε το ενδιαφέρον από την έναρξη της πανδημίας και στην περιοχή μάλιστα να επιβλήθηκαν ουκ ολίγα περιοριστικά μέτρα, ωστόσο το τελευταίο διάστημα καταγράφονται μηδενικά ή ελάχιστα κρούσματα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από 01/08 έως και 04/08 έχουν εντοπιστεί μόλις 2 νέα κρούσματα στην Ξάνθη τη στιγμή που γειτονικές περιοχές μετρούν δεκάδες περιστατικά ασθενών.

Για παράδειγμα στην Καβάλα, το ίδιο διάστημα, εντοπίστηκαν 41 νέα κρούσματα κορονοϊού, στον Έβρο 10, καθώς και 1 στη Δράμα.




Προβληματίζουν οι γάμοι 

Έντονο προβληματισμό ωστόσο προκαλούν τα κρούσματα που καταγράφονται σε διάφορες πόλεις της χώρας και σχετίζονται με γάμους και γλέντια.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, ενώ την ίδια στιγμή το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί εικόνες έντονου συνωστισμού σε γάμους και στην Ξάνθη, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για πιθανή αναζωπύρωση των κρουσμάτων στην περιοχή.

Εκτόξευση με 121 κρούσματα 

Μόνο την Τρίτη στην Ελλάδα καταγράφηκαν 121 νέα κρούσματα, ενώ κανένα εξ’ αυτών δεν εντοπίστηκε στην Ξάνθη.

Αναλυτικά ο ΕΟΔΥ αναφέρει πως “ανακοινώνουμε 121 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4855, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.


1325 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2403 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.


13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.





Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 209 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”. 

Κορονοϊός: Σχεδόν μηδενικά τα κρούσματα στην Ξάνθη παρά την έξαρση στην Ελλάδα

Βροχή τα πρόστιμα για μάσκες 

Την ίδια στιγμή η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική σχεδόν σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, ενώ εντατικοί είναι η έλεγχοι από πλευράς της Αστυνομίας για την εφαρμογή του μέτρου και τη βεβαίωση προστίμων.





Στην Ξάνθη αλλά και ευρύτερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ έχουν βεβαιωθεί οι πρώτες παραβάσεις αν και σε γενικές γραμμές καταγράφεται συμμόρφωση των πολιτών στο μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Από 01/08 έως και 03/08 έχουν βεβαιωθεί συνολικά 75 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι παραβάτες καλούνται να καταβάλλουν το ποσό των 150 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα