Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Στο κόκκινο η Θράκη λόγω γάμων – 12 κρούσματα στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Κορονοϊός: Στο κόκκινο η Θράκη λόγω γάμων – 12 κρούσματα στην Ξάνθη τον Αύγουστο

Πάνω από 50 κρούσματα σχετίζονται με γάμους στον Έβρο μόνο τον Αύγουστο 

Έξαρση καταγράφει ο κορονοϊός σε σχεδόν όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες, με εκατοντάδες κρούσματα σε καθημερινή βάση, ενώ την ίδια στιγμή στο κόκκινο βρίσκεται και η Θράκη με το επίκεντρο να εντοπίζεται στους… γάμους του Έβρου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μόνο τον Αύγουστο, πάνω από 50 κρούσματα έχουν εντοπιστεί στον Έβρο και σχετίζονται όλα με γάμους που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή. Το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής διογκώθηκε έτσι στα ύψη με αποτέλεσμα να ληφθούν έκτακτα μέτρα σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία αντιμετωπίστηκε συνολικά λόγω της ταυτόχρονης εμφάνισης δεκάδων κρουσμάτων και στην Καβάλα.





Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και την έρευνα του XanthiNea.gr, συνολικά τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα (Παρασκευή 14 Αυγούστου) έχουν εντοπιστεί 92 επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα στη Θράκη, με τα περισσότερα εξ’ αυτών να καταγράφονται στον Έβρο και να σχετίζονται με τους γάμους που τελέσθηκαν στην περιοχή.

Στην Ξάνθη, έχουν εντοπιστεί συνολικά 12 κρούσματα ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μόνο την Τετάρτη 12 Αυγούστου επιβεβαιώθηκαν 7 κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή, τα οποία σχετίζονταν με πρόσφατο ταξίδι αναψυχής στη Χαλκιδική. Όλες τις υπόλοιπες μέρες η περιοχή κατέγραψε ελάχιστα έως και μηδενικά κρούσματα, παρά τη μεγάλη έξαρση σε όλη τη χώρα.

Κορονοϊός: Στο κόκκινο η Θράκη λόγω γάμων – 12 κρούσματα στην Ξάνθη τον Αύγουστο




Βροχή τα πρόστιμα για το ωράριο 

Σε ισχύ έχει τεθεί το μέτρο της εφαρμογής ειδικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, με τα μαγαζιά να καλούνται να κατεβάσουν ρολά καθημερινά 00:00 με 07:00.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την εφαρμογή του μέτρου είναι εντατικοί και καθημερινοί και ήδη έχουν βεβαιωθεί οι πρώτες καμπάνες ύψους 10.000 ευρώ σε συνολικά 8 επιχειρήσεις της ΑΜΘ, καθώς και προσωρινή αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων για 3 ημέρες.




Νέο πρόστιμο σε γάμο

Στην Ξάνθη οι Αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν το σαφάρι των ελέγχων όχι μόνο για την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, της τήρησης των αποστάσεων ασφαλείας και της εφαρμογής του σχετικού ωραρίου, αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιούνται οι… γάμοι.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μέχρι στιγμής έχουν βεβαιωθεί συνολικά 3 πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ σε γάμους όπου διαπιστώθηκαν υπεράριθμοι προσκεκλημένοι.




Τα νέα μέτρα για την ΑΜΘ

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλίας, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, θεσπίζεται έως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά. Σε αυτές ανήκει και η Περιφέρεια ΑΜΘ.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα