Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Ξεκίνησε η παραγωγή του εμβολίου κατά του ιού η Ρωσία

Κοινοποίηση

Κορονοϊός: Ξεκίνησε η παραγωγή του εμβολίου κατά του ιού η Ρωσία



Ρωσία κορονοϊός: Το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως το εμβόλιο, με την επωνυμία Sputnik V, έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

Η Ρωσία άρχισε την παραγωγή του νέου εμβολίου της κατά του κορονοϊού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Υγείας.





«Η παραγωγή του εμβολίου εναντίον της μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια έχει ξεκινήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Το ρωσικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως το εμβόλιο, με την επωνυμία Sputnik V, έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κτίζει ανοσία απέναντι στον κορονοϊό, μα ορισμένοι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι η Μόσχα μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος πάνω από την ασφάλεια.

Να θυμίσουμε ότι η Ρωσία κατέγραψε 5.061 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των περιστατικών ιού να ανέλθει σε 917.884, που είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος αριθμός στον κόσμο. Το ρωσικό κέντρο απόκρισης στην κρίση του κορονοϊού ανέφερε επίσης ότι 119 άνθρωποι πέθαναν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 15.617. Άλλοι 729.411 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Το Βιετνάμ θα αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Το υπουργείο Υγείας του Βιετνάμ θα αγοράσει ένα ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ανέφερε η κρατική τηλεόραση, καθώς η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας προσπαθεί να αναχαιτίσει ένα νέο ξέσπασμα του ιού έπειτα από μήνες χωρίς καθόλου εγχώρια κρούσματα. Μάλιστα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η πρώτη παρτίδα του πρώτου εμβολίου στον κόσμο κατά της ασθένειας θα παρουσιαστεί μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες, απορρίπτοντας ως «αβάσιμες» τις ανησυχίες για την ασφάλειά του που εξέφρασαν ορισμένοι ειδικοί λόγω της ταχείας έγκρισης του φαρμάκου από τη Μόσχα.





«Εν τω μεταξύ, το Βιετνάμ θα συνεχίσει να αναπτύσσει το δικό του εμβόλιο κατά της COVID-19», μετέδωσε η Τηλεόραση του Βιετνάμ (VTV), επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας της χώρας. Το υπουργείο δεν ανέφερε πόσες δόσεις του ρωσικού εμβολίου παρήγγειλε ούτε πότε αναμένει να τις παραλάβει. Το εμβόλιο που αναπτύσσει εγχωρίως το Βιετνάμ θα είναι διαθέσιμο μέχρι τα τέλη του 2021, όπως δήλωσε το υπουργείο τον προηγούμενο μήνα.

Το Βιετνάμ έχει λάβει εύσημα για την καταστολή μιας αρχικής μόλυνσης μέσω μιας ‘επιθετικής’ πολιτικής διενέργειας διαγνωστικών τεστ, εντοπισμού επαφών και καραντίνας, αλλά τώρα έχει αποδυθεί σε μια μάχη με τον χρόνο για τον έλεγχο μολύνσεων σε διάφορες περιοχές που συνδέονται με την πόλη Ντανάνγκ, ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο όπου εντοπίστηκε ένα νέο ξέσπασμα στις 25 Ιουλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα