Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κραυγή απόγνωσης από τους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων

Κοινοποίηση

Κραυγή απόγνωσης από τους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων

Σε ολόκληρη τη χώρα 8.500 περίπου κυλικεία, σε δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες παραμένουν κλειστά από τις 3 Μαρτίου.

Οι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές τους βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο και ουσιαστικά δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει.





Ο πρόεδρος του σωματείου κυλικειαρχών Θεσσαλονίκης Στέφανος Φακούδης μίλησε στο seleo.gr για την κινητοποίηση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα κυλικεία του νομού σήμερα στις 17.30, μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους σχετικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους εντός των σχολικών μονάδων.

«Η κ. Κεραμέως πέταξε το μπαλάκι για τον κλάδο μας στο υπουργείο Εσωτερικών το οποίο θα μας έδινε το πρωτόκολλο εργασιών για το οποίο ακόμα περιμένουμε.

Ζητάμε τα αυτονόητα, να δοθούν σαφείς οδηγίες σχετικά με το πως και με ποιο τρόπο θα ξεκινήσουμε τη λειτουργία.
Εμείς δεν είμαστε κάποιοι τυχαίοι που βγήκαν στη μέση του δρόμου σε έναν πάγκο και πουλάνε γαριδάκια πατατάκια, είμαστε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.





Είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες που βάλαμε πλάτη για το καλό της χώρας και των παιδιών και στην παρούσα φάση έχουμε μείνει πίσω. Χωρίς ενημέρωση μας έχουν πετάξει τη γωνία λες και είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού» τονίζει ο κ. Φακούδης.

«Το πιο σημαντικό από τα αιτήματα μας είναι τα σχολικά γεύματα να περάσουν στα χέρια των άμεσα υγειονομικών υπευθύνων, που δεν είναι άλλοι παρά οι ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων. Η σίτιση των σχολείων πρέπει να γίνετε ως δεκατιανό και όχι ως μεσημεριανό. Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να σιτίζονται την ώρα λειτουργίας του σχολείου μέσω κυλικείων, με πιστοποιημένα προϊόντα, όπως συμβαίνει στα σχολεία της Κύπρου» καταλήγει ο κ. Φακούδης.

seleo.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα