Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με ξένους πρέσβεις συναντήθηκε ο Υφ. Εξωτερικών

Κοινοποίηση

Με ξένους πρέσβεις συναντήθηκε ο Υφ. Εξωτερικών



Εθιμοτυπικές συναντήσεις Υφυπουργού Εξωτερικών, Κ. Φραγκογιάννη, με ξένους πρέσβεις 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, παρέθεσε την Τετάρτη αποχαιρετιστήριο γεύμα προς τιμήν του Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας, Essam Bin Ebrahim Bait Almal, ο οποίος αποχωρεί από την Ελλάδα για να αναλάβει νέα καθήκοντα. Στο γεύμα παρακάθησαν, επίσης, οι Πρέσβεις του Ιράκ, του Κουβέιτ και της Τυνησίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών.





Στο πλαίσιο του γεύματος, ο κ. Υφυπουργός εξήρε την ουσιαστική συμβολή του Σαουδάραβα Πρέσβη στην περαιτέρω σύσφιξη και ενίσχυση των ήδη εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, γεγονός το οποίο επισφραγίστηκε με την πρόσφατη εξόχως επιτυχημένη επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ριάντ στις αρχές Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ο κ. Φραγκογιάννης ενημέρωσε τους συνδαιτυμόνες του για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά στην Τουρκική προκλητικότητα στην ευρύτερη περιοχή και, ειδικότερα, έναντι της Ελλάδος, και ευχαρίστησε τη Σαουδική Αραβία για τη σταθερή κατανόηση και στήριξη που επιδεικνύει για τις ελληνικές θέσεις υπέρ του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας, καθώς και υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.





Νωρίτερα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση με τη νέα πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, Patricia Falcinelli, κατά την οποία συζητήθηκαν οι τρόποι περαιτέρω προώθησης της διμερούς οικονομικής, εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης ψηφιακών μέσων, δεδομένων των περιορισμών της πανδημίας.

Ο κ. Φραγκογιάννης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει και την Ιταλίδα Πρέσβη για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα