Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μεθοριακοί σταθμοί: Κλειστός στην Ξάνθη – Με αρνητικό τεστ στην Κομοτηνή

Κοινοποίηση

Μεθοριακοί σταθμοί: Κλειστός στην Ξάνθη – Με αρνητικό τεστ στην Κομοτηνή

Το μέτρο της υποχρεωτικής προσκόμισης αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) 72 ωρών που να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης, για όσους έρχονται στην Ελλάδα μέσω των χερσαίων συνόρων τίθεται από σήμερα – Δευτέρα 17 Αυγούστου – σε ισχύ.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Κυβέρνησης, το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.





Πρακτικά αυτό βάζει τέλος στις μετακινήσεις για ψώνια και καύσιμα μέσω των συνοριακών σταθμών διέλευσης στη Θράκη, μιας και αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεγαν να «πεταχτούν» στις γειτονικές χώρες για να γεμίσουν τα οχήματά τους βενζίνη ή να πραγματοποιήσουν τις καθημερινές τους αγορές.

Μέχρι και σήμερα άλλωστε οι Έλληνες πολίτες μπορούν να διέρχονται των μεθοριακών σταθμών της περιοχής, όπως λόγου χάρη της Νυμφαίας στην Κομοτηνή, και να μεταβαίνουν στη γειτονική Βουλγαρία για αγορές και στη συνέχεια να επιστρέφουν πίσω. Πλέον όποιος διέρχεται των μεθοριακών σταθμών καλείται να προσκομίζει και το αντίστοιχο αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή ο μεθοριακός σταθμός του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ξάνθη παραμένει κλειστός εδώ και μήνες, λόγω της χαμηλής ροής που καταγράφει.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα