Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μικρή πτώση για τις τιμές ακινήτων στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Μικρή πτώση για τις τιμές ακινήτων στην Ξάνθη

Οριακή μείωση της τάξεως του 0,3% καταγράφει η μέση τιμή του τετραγωνικού μέτρου στην Ξάνθη, όπως καταγράφεται στην κτηματαγορά. 

Τη στιγμή που σε όμορες περιοχές όπως η Κομοτηνή και η Δράμα καταγράφεται αύξηση στις τιμές των ακινήτων, στην Ξάνθη η εικόνα παρουσιάζεται ελαφρώς διαφορετική με τα ακίνητα να παραμένουν στις ίδιες περίπου τιμές.

Η μέση τιμή του τετραγωνικού μέτρου στην Ξάνθη διαμορφώνεται στα 845 ευρώ, τη στιγμή που στην Κομοτηνή τα ακίνητα πωλούνται προς 902 ευρώ / τ.μ. και η κτηματαγορά καταγράφει άνοδο 1,4%.





Στην Δράμα, οι τιμές παρουσιάζονται αυξημένες κατά 8,3% με τα ακίνητα να πωλούνται προς 677 ευρώ / τ.μ.

Όπως επισημαίνουν κύκλοι της αγοράς, οι πωλήσεις ακινήτων παραμένουν παγωμένες το τελευταίο διάστημα καθώς επικρατεί γενικότερη αβεβαιότητα, η οποία έχει προκληθεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Ελπιδοφόρο παραμένει, για την κτηματαγορά στην Ξάνθη, το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα η οικοδομική δραστηριότητα – που είχε παγώσει τα τελευταία χρόνια – φαίνεται να ξαναπαίρνει δειλά, δειλά μπροστά καθώς δεν είναι λίγες οι νεόδμητες οικοδομές που βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα