Μόνιμες θέσεις εργασίας στη σχολική καθαριότητα ζητά το ΚΚΕ

Μόνιμες θέσεις εργασίας στη σχολική καθαριότητα ζητά το ΚΚΕ

Μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους στη σχολική καθαριότητα ζητά το ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επτά βουλευτές του κόμματος.

Παράλληλα επιτίθενται στη κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς προσπαθεί με μπαλώματα να αντιμετωπίσει τη διασπορά του κορονοϊού δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας.


"Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων να αποτελεί βασική πλευρά για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού σε ολόκληρη την κοινωνία.
Το πρώτο σχολικό κουδούνι θα βρει τα προβλήματα καθαριότητας να παραμένουν και να διογκώνονται δίπλα στις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν συνολικά στα σχολεία", τονίζουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του ΚΚΕ και προσθέτουν:

"Τα όποια μπαλώματα της κυβέρνησης και των Δήμων που γίνονται τις τελευταίες μέρες όχι μόνο δεν δίνουν λύσεις στα εκτεταμένα προβλήματα της σχολικής καθαριότητας στη βάση των πραγματικών και επειγουσών αναγκών, αλλά δυναμώνουν το κλίμα ανασφάλειας μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας".


Υποστηρίζουν ακόμα ότι, "η κυβέρνηση συνεχίζει να έχει σε ομηρία τους εργαζόμενους στη σχολική καθαριότητα με τις νέες συμβάσεις να έχουν χρονικό ορίζοντα λήξης το τέλος του διδακτικού έτους ενώ παράλληλα, από τις 9500 θέσεις, οι μισές περίπου χαρακτηρίζονται ως συμβάσεις μερικής απασχόλησης δηλαδή εργασία των 3.5 ωρών".

"Σε συνθήκες πανδημίας, το δίκαιο αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Η σχολική καθαριότητα δεν είναι ατομική ευθύνη των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών αλλά ευθύνη του κράτους", επισημαίνουν.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال